Vi behöver bli fler!

  • 18 dec 2018

Är du Djurgårdare, serviceinriktad och vill göra en insats för föreningen? Då kan detta vara helt rätt för dig! DIF Fotboll arbetar hårt för att våra besökare ska känna sig välkomna och omhändertagna både före, under och efter våra matcher där trivsel och trygghet är prioriterade områden. Under en allsvensk match på Tele2 Arena arbetar ungefär hundra personer ideellt för Djurgården Fotboll. Under 2019 vill vi utveckla våra arrangemang både på Tele2 Arena och Stadion. Därför behöver vi stärka upp evenemangsorganisationen. Vi söker dig som är trevlig, serviceinriktad och pålitlig. Du får vara nära Djurgården och göra en ovärderlig insats för föreningen.

Vad får man?
Oavsett var man arbetar är det helt ideellt. Du ingår i ett stort gäng av Djurgårdsentusiaster som alla vill få våra besökare att känna sig välkomna och omhändertagna på ett optimalt sätt. Djurgården står för arbetskläder samt bjuder på något att äta under arbetspassen. Samtidigt får du uppleva och lära dig mycket kring arrangemangsarbete och givetvis är det en erfarenhet att ta med i ditt personliga CV.
De enda motkraven som vi har är att man måste kunna vara på plats 2-2,5 timmar innan match, ställa upp i minst 60% av våra matcher på Tele2 Arena samt några enstaka matcher på Stadion under säsongen.
Du som arbetar på de flesta matcherna under säsongen får bland annat följa med till en bortamatch och möjligheten att träffa vänner och kontakter för livet. Du får även chansen att ta del av föreläsningar under säsongen. Föreläsningarna är uppdelade i följande kategorier och du får inblick i: 

1, Ekonomi & Organisation
Tillsammans med VD och del av styrelse diskuterar vi utmaningar kring det ekonomiska risktagandet i en fotbollsklubb samt undersöker hur resurserna fördelas för att framgångsrikt bedriva verksamheten för både elit- och breddidrott.

2, Försäljning
Vad krävs för att attrahera sponsorer och partners i dagens läge? Hur bemöter Djurgården Fotboll kraven på ett mer digitalt och contentanpassat samhälle och hur bedrivs det dagliga arbetet kring försäljningen? Vi ger dig både unika utbildningstillfällen men även möjligheten att praktiskt hjälpa till kring partnerevent och på det viset börja bygga ett personligt nätverk vilket är en allt viktigare komponent i framgångsrik försäljning.


3, Marknadsföring & PR
Djurgården är ett av Sveriges starkaste och mest kända varumärken och har över 500 000 sympatisörer och supportrar. Hur når vi ut till dessa samt hur får vi alla att känna sig nöjda med den kommunikation vi skapar? Vad ställer media för krav och hur får man en röd tråd i sin kommunikation?

4, Event & Säkerhet
Djurgården Fotboll har årligen över 240 000 besökare på sina hemmamatcher. Derbymatcherna är bland de större eventen som sker i Stockholm och Sverige varje år. Hur arbetar vi kring matcher och andra event och hur förbereder man dessa evenemang på bästa sätt?

5, Socialt engagemang
Djurgården Fotboll ligger i framkant gällande hållbarhetsarbete och socialt engagemang. Vi har vid ett tillfälle varje år en föreläsning kring vår filosofi och hur vi arbetar kring detta område för att på ett naturligt sätt koppla samman vår kärnverksamhet fotbollen med andra initiativ där målet är att sänka trösklarna in i Djurgården och sammanföra människor under Djurgårdens flagga.

6, Sporten
Vad krävs för att konkurrera i toppen av Allsvenskan, Damallsvenskan samt även i Europa? Sportcheferna Bosse Andersson och Joel Riddez kommer att utveckla detta närmare och därtill även bjuda på en unik inblick i scoutingverksamhet, videoanalys och träningsupplägg.

Vi söker fler eldsjälar inom följande områden:

Arenavärd
Vi söker dig som är minst 18 år och vill arbeta på läktaren med att ge service till våra besökare. Det kan handla om att bara hjälpa besökare att hitta till sin plats, jobba med kringarrangemang eller att vara en problemlösare. Du finns till för att svara på enklare frågor som rör arenan och Djurgården. Du är Djurgården Fotbolls förlängda arm och i grunden handlar arbetet om att ge den bästa tänkbara servicen till våra besökare. Du är öppen, vänlig och mycket serviceinriktad.

VIP-områdena
Vi söker dig som är minst 20 år och vill vara värd/värdinna inom våra VIP-områden – platserna för Djurgårdens samarbetspartners före, under och i vissa fall även efter matcherna. Även här handlar det till stor del om att ge service och att representera Djurgården Fotboll på ett föredömligt sätt.

Apberget – Ungdomsklack 7-14 år
Vi söker dig som är minst 18 år, stresstålig och kommunikativ med bra kännedom om föreningens supporterkultur. Tycker du om att arbeta med barn och ungdomar och känner ett engagemang för att vara med och skapa en mötesplats för framtidens klackpublik är det här rätt plats för dig.

Stadion – Dammatcher
Vi söker dig som är minst 18 år och vill arbeta i samband med damernas matcher på Stadion. Det kan handla om att vara hjälpa besökare att hitta till sin plats, jobba med kringarrangemang eller att vara en problemlösare. Du är Djurgården Fotbolls förlängda arm och i grunden handlar arbetet om att ge den bästa tänkbara servicen till våra besökare.

Ungdomsevenemang – Turneringar, DIF-dagen med mera
Vi söker dig som är minst 18 år och vill arbeta i samband med arrangemang som Djurgården ungdom arrangerar. Det kan till exempel vara fotbollsturneringar. Det kan handla om att ha hand om sekretariat, café eller andra kringarrangemang eller att vara en problemlösare. Du är Djurgården Fotbolls förlängda arm och i grunden handlar arbetet om att ge den bästa tänkbara servicen till våra besökare.

Jag är intresserad. Hur gör jag för att anmäla mitt intresse?
Om du känner att du kan och vill vara med oss säsongen 2019 är du välkommen att skicka ett mejl till: personal@dif.se med en kort beskrivning om vem du är, vad du gör idag och varför just du passar i vårt gäng samt alla dina kontaktuppgifter.
 

Senaste nytt
Fler nyheter