Bärkroth tillbaka i träning

Lagom till derbyt är Nicklas Bärkroth igång igen efter två veckors skadefrånvaro och han hoppas på att få klartecken till spel på söndag.

Efter en stark säsongsinledning blev det lite ofrivillig vila för Nicklas Bärkroth i de två senaste allsvenska omgångarna. Anledningen var ett krånglande lår som spökade. Men inte nu längre och Djurgårdens kvickfotade ytter hade bra fart på benen under fredagens träning på Kaknäs och var mycket nöjd med att vara tillbaka.
– Idag var första hela passet och i torsdags var jag med i stora delar så nu är jag igång igen, berättar Nicklas som är optimistiskt inför helgen.
– Jag fick ju en skada på försäsongen som drogs upp, som en liten bristning kan man säga. Det har en historik men som tur är var det inte så långvarig frånvaro nu. Jag missade två matcher men jag hoppas att jag kan vara redo för att spela på söndag. Men det är fysteamet som får avgöra det.

Under de två matcher han missat har den blårandiga poängströmmen sinat lite men ”Bärka” tror inte att det påverkar läget inför derbyt.
– Det går upp och ner i prestationer ibland och det är klart att vi vill studsa tillbaka nu. Det kändes bra på träningen idag som var fylld med energi. Jag tror att vi alla vill upp och prestera på den nivå vi har visat stundtals under de inledande matcherna

På andra sidan står ett AIK som har varit solida bakåt men inte riktigt fått fart på offensiven än.
– Ett stabilt lag som varv starka förra året men som har tappat en del spelare. Men de har fått in nya och är fortfarande ett starkt defensivt lag. Det är alltid tuffa matcher mot dem men jag tycker att i stort sett alla matcher i Allsvenskan är tuffa. Det gäller att alltid vara på vår högsta nivå och då kan vi hota alla lag, så ska vi vara med uppe i toppen måste vi vinna den här typen av matcher mot förmodade toppkonkurrenter.

Hur man laddar inför ett derby på bästa sätt finns ett oändligt antal svar på men för Nicklas ger år av ackumulerad rutin ett viktigt fokus inför uppgiften.
– Det är en häftig upplevelse och en av de matcher på året som det är störst uppståndelse omkring. Å andra sidan måste vi som spelare försöka tänka mer på det som en vanlig match och jag är ganska bra på att gå in i matchbubblan oavsett vilket motstånd man möter. Det finns otroligt många faktorer kring derbyn och jag har varit med ett tag nu och fått mycket rutin. Jag har spelat många stora matcher och de tar man med sig när man går in i den här typen av matcher där man kanske kan ha huvudet lite kallare. Men framför allt är det otroligt roligt att spela derbyn.

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter