Första nyförvärvet till DIF Fotbolls FIFA-team

Djurgården Fotboll välkomnar Tobias Rosenqvist till vår satsning på e-fotboll.

Som vi tidigare meddelat så skall Djurgården Fotboll starta upp ett FIFA-team som skall tävla med övriga svenska elitfotbollslag under 2019
 
Första nyförvärvet är nu klart då Djurgården Fotboll välkomnar Tobias Rosenqvist till den projektgrupp som är tillsatt i uppstarten av denna satsning på e-fotboll. Sedan tidigare ingår Tommie Lindberg och Nils Ek i projektteamet. 
– Intresset för att spela och på ett eller annat sätt arbeta för Djurgården Fotbolls FIFA-team har varit stort sedan vi offentliggjorde nyheten den 15 november 2018. Vi har fått in ett 80-tal ansökningar från dedikerade FIFA-spelare samt andra e-sportare som inget hellre vill än att representera vår blårandiga förening, förklarar Nils Ek och fortsätter.
 – Bland de personer som tog spontan kontakt med oss så har vi innan jul träffat nio personer med stor erfarenhet av just FIFA. Då fann vi Tobias och bland de övriga finns förmodligen en eller flera som kommer att representera Djurgården som spelare eller på något annat sätt framöver, fortsätter Nils.
 
Tobias Rosenqvist, som får en närmare presentation nedan, ansluter omgående till projektteamet som rådgivare och expert på området. Tobias kommer fungera som General Manager för FIFA-teamet för att använda en titel som är vanlig i e-sportkretsar. Tobias är idag anställd som projektledare på ett välkänt företag i sin bransch och kommer under den närmaste tiden lägga en stor del av sin fritid på denna uppstart.
 
Vi säger varmt välkommen till Tobias som passar på att presentera sig själv på följande sätt:
– Jag är en hängiven supporter och har varit det så länge jag kan minnas. Supporterskapet till klubben har jag fått nedärvt från min pappa, som tog med mig på många Djurgårdsmatcher då jag var liten, framförallt på ishockeyn.
 
När kom fotbollen in i bilden?
– Ganska snabbt, jag skiftade själv fokus ifrån ishockeyn till fotbollen efter några år och under tonåren stod jag i klacken på Stockholm Stadion.
 
Finns det något särskilt fotbollsminne från den tiden?
– Sportsligt sett så var det en tung tid för laget men ett av mina starkaste minne var när jag en kall oktoberkväll såg ett Djurgården, som var decimerat till nio man i andra halvlek, ta en livsviktig seger i bottenstriden mot ÖIS. Jag minns det som igår trots att det nu blivit många år sedan dess.
 
Finns det någon särskild spelare som du fastnat lite extra för under åren?
– Jag har sett många fantastiska spelare dra på sig den blårandiga tröjan under min tid som supporter, men en spelare som blev en personlig favorit och som sticker ut på ett positivt sätt är Simon Tibbling. Jag hoppas verkligen att jag får se honom spela för Djurgården snart igen.

 FIFA då, har du någon erfarenhet från att spela FIFA?
– Jadå, absolut! Min passion för Djurgården, fotbollen och FIFA-spelandet ledde mig hela vägen till en anställning hos EA Sports och deras FIFA-team, där jag arbetat med utvecklingen av spelet och supporten runtikring. Det blev totalt sex års tid på EA Sports i både Kanada, Tyskland och UK. Så, man får nog säga att jag har ganska bra koll på just FIFA men även e-sportscenen i stort.
 
Vad har du för tankar om att Djurgården skall börja spela e-fotboll under våren 2019?
– Jag är väldigt glad över att få vara en del av det team som nu kommer att växa fram och jag ser en mycket ljus framtid för oss. Denna uppstart är ett första steg mot att etablera oss i den e-sportvärld som så många unga, men även medelålders vuxna, är uppslukade av idag. Att spela FIFA men även andra e-sportspel är något som nästan alla gör idag så det känns helt naturligt att vi nu tar våra första steg som förening.Och tänk dig själv första gången vi kan ha ett internt Djurgårdsmästerskap för våra medlemmar och ungdomsspelare, det vore väl häftigt!
 
Vad blir nästa steg för dig och Djurgården Fotboll?
– Det kommer inom en snar framtid information om en nationell efotbollsliga vilken vi har tänkt att tävla i och när den informationen blir officiell så kommer vi också berätta hur vi har tänkt göra för att tävla fram de personer som skall få chansen att representera Djurgården i vår blårandiga tröja.
 
Spännande, finns det en konkret tidplan satt?
– Som tidplanen ser ut just nu så är vår målsättning att vi den 9 februari* i samband med DIF-dagen Vinter på Tele2 Arena skall genomföra en kvaltävling i Stockholm för att ”tävla fram” våra representanter. Sedan hoppas vi att vi redan innan den allsvenska fotbollspremiären kan börja tävla i efotboll mot andra svenska fotbollsföreningar, avslutar Tobias
 
Är man intresserad av Djurgårdens kommande ”FIFA-kval” så är det bara att hålla ögonen öppna för mer information på dif.se.
 
*Alternativt datum för kvaltävlingen är satt till den 17/2 då Djurgårdens herrar tar emot IK Frej i Svenska Cupen på Tele2 Arena.
 

Preliminär tidplan:

  • Vecka 3, All praktisk information om kvaltävlingen den 9/2 på Tele2 Arena/Sthlm
  • Vecka 6, Kvaltävling på Tele2 Arena i Stockholm lördagen den 9/2
  • Vecka 7, Alternativt datum för kvaltävling är satt till den 17/2

  • Målskyttar

  • Gula kort

  • Röda kort

  • Domare

  • Publik

Till matchen
Senaste nytt
Fler nyheter