Inför FC Rosengård - Djurgården

Återstarten efter uppehållet inleds med en tuff bortamatch mot serieledande Rosengård.

FC Rosengård - Djurgården
Söndag 8 augusti 15.00, Malmö IP
Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:

Sheila van den Bulk - knäskada
Kim Sundlöv - knäskada
Gudbjörg Gunnarsdottir - gravid
Stephanie Malherbe - skadad
Ingibjörg Sigurdardottir - avstängd

Pierre Fondin om truppläget:
– Ingibjörg är avstängd efter tre gula kort och Wilma Sjöholm har haft en känning och kan vara ett frågetecken. Sedan tidigare är ju även Stephanie Malherbe borta men annars så är alla tillgängliga. 

Spaningar 

  • Återstart efter landslagsuppehåll med ett par uppbyggande träningsveckor i ryggen.
  • En viktig defensiv kugge i form av Ingibjörg Sigurdardottir saknas på grund av avstängning.
  • Fina landslagsinsatser från Portia Boakye, Julia Walentowicz och (förvisso avstängda) Ingibjörg Sigurdardottir som kommer hem med gott självförtroende. 
  • Matchen visas på SVT.

Tränarkollen

Pierre Fondin om läget inför matchen:
– Det känns bra och nu har vi fått lite mer tid i och med att det varit landslagsuppehåll. Vi har kunnat jobba med de som har varit hemma och sedan har vi några som kommer tillbaks till oss från landslagsspel och gör sin första träning nu under fredagen. Men de kommer snabbt sättas in i arbetet som vi har gjort och det är skönt att vi har fått lite mer tid inför den här matchen, säger Pierre som har angenäma problem i hur han bäst använder Hanna Folkesson som klev in som mittback mot Kristianstad.
– Hon gjorde en jättebra match senast och blev belönad som matchens lirare vilket var riktigt roligt för henne. Så hon är absolut med och konkurrerar både som mittback och innermittfältare. 

Om FC Rosengård:

  • Serieledare och svårslagna på hemmaplan.
  • Endast nio insläppta mål på 15 matcher. Kreativitet kommer att krävas i DIF-offensiven.
  • Lisa-Maria Utland är lagets bästa målskytt med nio fullträffar så här långt. Bör hållas under sträng bevakning.

Pierre Fondin om FC Rosengård: 
– Ett otroligt skickligt lag med många bra spelare. Vi får väl se hur uppehållet har passat dem med tanke på att i stort sett hela deras trupp har varit borta på landslagsuppdrag och det kanske kan påverka deras förberedelser inför matchen lite. I övrigt har Rosengård ju gått lite trögt med kryss mot Växjö och Piteå men bortsett från det så tror jag att de är det formstarkaste laget efter VM. De är ju storfavoriter till att ta SM-guld så det är helt klart ett väldigt bra lag vi kommer att möta.

Senaste nytt
Fler nyheter