Inför premiären Piteå - Djurgården

På söndag rullar OBOS Damallsvenskan igång och Djurgården inleder på bortaplan mot de regerande mästarna.

Piteå - Djurgården
Söndag 14 april 15.00, LF Arena

Klicka här för att se matchen på SVT PlayTruppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:

Sheila van den Bulk - knäskada
Kim Sundlöv - knäskada
Cassandra Larsson - känning i knäet

Riddez om truppläget:
– Vi har fått hem landslagsspelarna idag och har en helt skadefri trupp bortsett från Cassandra Larsson som har haft lite problem med ett knä. Hon är inte redo än medan Ariam Berhane och Fanny Lång är så gott som i full träning och de två ser jag som uttagbara för match, berättar Joel som även har sina två isländska landslagsbackar Ingibjörg Sigurdardottir och Gudrun Arnardottir tillbaka från Sydkorea.
– De kom i torsdags till Stockholm med lite jetlag i benen men de ska kunna vara med och träna under fredagen

Spaningar 

– Skarpt läge efter två träningsmatcher med blandade intryck. Nu får vi besked om hur laget ligger till mot riktigt hårt motstånd i premiären. 

– Lång flight tillbaka från landskamper i Sydkorea för Ingibjörg Sigurdardottir och Gudrun Arnardottir men eventuell jetlag bör vara hanterbar.

– Olivia Schough och Hanna Folkesson spelade en timme i landskampen mot Österrike och kommer hem hela med pigga ben i behåll.

TränarkollenRiddez om matchen:

– Det känns bra men man vet aldrig riktigt hur man ligger till innan premiären börjar. Man kan tycka att man är väl förberedd och sedan blir det ibland tvärtom. Så det är alltid speciellt med premiär, säger Joel som förväntar sig en hård och intensiv match.
– Det blir en riktigt batalj. Så länge jag har varit tränare i DIF har vi varit uppe tre gånger och mött dem. Vi vann med 1-0 första året, sedan kryssade vi i cupen och slog ut dem på det sättet och så vann de i serien med 2-0 förra året. Det brukar bli jämna och tighta matcher och det räknar vi med nu också.

Om Piteå:

– Regerande svenska mästare.

– Förlorade otippat mot division 1-laget Morön i genrepet inför premiären. Dock med vissa landslagsspelare borta.

– Utslagna in semifinalen av Svenska Cupen mot Kristianstads DFF

Riddez om motståndet:
– De är regerande mästare och har i stort sett behållit allt i truppen, plus att de adderat en duktig fotbollsspelare till. Så det är klart att de kommer att vara minst lika bra som förra året och det blir en tuff utmaning. Vi har alltid tuffa matcher och det är ett fysiskt och löpstarkt lag. Det blir en spännande duell för oss där vi får se var vi står.

Senaste nytt
Fler nyheter