Ring inför derbyt: ”Det är de här matcherna man vill spela”

Jonathan Ring är mycket nöjd med cuplottningen som gav derby i kvarten.

Försäsongen gick inte planenligt med tillhörande skadeproblematik men nu har Jonathan Ring trampat igång ordentligt och varit väldigt aktiv i sin nya, djupare mittfältsroll under gruppspelet i Svenska Cupen. Nästa utmaning väntar på söndag då det drar ihop sig till derby mot Hammarby. En match som kan bedömas på olika sätt beroende på utgångspunkt men för Jonathan så ser han det enbart positivt.
– Det är en tuff, men också rolig, lottning och det här är en match som vi ser fram emot. Det verkar ju bli riktigt mycket publik också vilket är kul, konstaterar han.

Hade du föredragit den betydligt enklare cupresan med kvartsfinal mot Öster etc som en viss rivaliserande klubb fick i lottningen?
– Nej, derbyn är alltid speciella och det är bara roligt att vi fick ett. Extra kul att vi spelar på hemmaplan också.

En cupmatch som dessutom kan leda till förlängning och straffavgörande. Många nervlager i den här matchen…
– Det gör det bara ännu bättre, det är just de här matcherna man vill spela.

Hur trivs du själv i din nya mittfältsroll?
– Det känns ganska bra och jag kommer in i det mer och mer. Det är en del nytt i hur man ska röra sig på planen för att hitta bra ytor. Men jag tycker att det blir bättre och bättre hela tiden och vi spelare en bra fotboll. 

Hur pass mycket rutin har du i den rollen sedan tidigare?
– Ingenting! Så det är väldigt nytt, men jag har lärt mig fort. Fast det är kul eftersom jag får mycket boll och kan komma rättvänd så det finns inget att klaga på just nu.

Slutligen, hur ser analysen av de kommande motståndarna ut?
– Jag har inte sett någon match med dem i cupen i år. Men de var bra förra året och kommer att vara bra i år också. Helt klart en tuff match men spelar vi på topp som vi kan så kommer vi att vinna, summerar Jonathan.

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter