Stark vår av F19

Imponerande prestationer under våren från ungdomslagen på damsidan.

Parallellt med att DIF Dam har tagit en ledande position inom Stockholmsfotbollen finns även en fin återväxt i de yngre leden. Något som märks genom bland annat DIF F19 där ett antal fina prestationer radats upp under våren vilket också innebär serieledning i F19 Norra (dock med fler spelade matcher än tvåan Umeå) . 
Glädjande för laget och för F19-tränare Michael Médioni som ser goda utvecklingsmöjligheter i truppen.
– Vi har en trupp med med 23 spelare som alla är ambitiösa och motiverade. Några utav dem har en väldigt stor potential och har börjat rotera regelbundet med A-laget. Vi jobbar ju med två parallella spår så vår målsättning är dubbel: Vi vill utveckla spelare för att de ska få chansen att spela på en hög nivå och då måste vi se till att skapa bästa möjliga förutsättningar för dem. Sedan vill vi även visa upp en bra bild av vår verksamhet där vi vill vinna alla matcher. Så vi spelar med ambitionen att vårt lag ska spela slutspelet varje år, berättar Michael.

Framgångar som är till gagn för DIF Dams tränare Joel Riddez som också gläds åt den fina sperlarutvecklingen.
– F19 har gått väldigt bra under våren och det är ju ungefär som U21 på herrsidan. Det är ganska många yngre A-lagsspelare som varit med och gjort jättebra prestationer tillsammans med våra juniorer. Så det ser ljust ut och det är två lag som går till slutspel för att spela semifinal, vilket vi nog ska kunna klara av, säger Joel som tycker att det blivit en gynnnsam lagsammansättning sett till både resultat och utveckling. 
– Många är ju redan A-truppspelare och de som är från F19 är lite yngre. Så det är en bra miljö för dem att vara i där vi har haft en bra mix under våren och sedan är det alltid varierande motstånd. Ibland får du bra motstånd och ibland är det yngre lag vi möter. Det gäller att göra sitt bästa oavsett nivå vi möter, det har vi pratat mycket om och tjejerna har tagit till sig det på ett jättebra sätt.

Bakom F19 finns även ett starkt F17 som gjort bra ifrån sig med många spännande unga löften i laget.
– Förutom att F19 går bra så har vi även F17 där vi spelar med ett väldigt ungt lag i ena serien med 04:or som har gjort det väldigt bra. De leder sin serie och så har vi ett lite äldre F17-lag som leder sin serie. Så Djurgården leder två av de högsta serierna, det är åtta totalt, och det är nog unikt i Sverige. Väldigt spännande och det visar att vi verkligen är på gång på flicksidan, summerar Joel.

Senaste nytt
Fler nyheter