Inför Djurgården - Helsingborg

Skånskt besök på Tele2 Arena på måndag när Djurgården jagar tre viktiga poäng i Allsvenskan.

DJURGÅRDEN - HELSINGBORG
Måndag 6 juli 19.00, Tele2 Arena (spelas utan publik)

Beställ matchen på Dplay via denna länk så får Djurgården en bra kickback.

Fysteamet om truppstatus

– Nicklas Bärkroth är opererad och inte tillgänglig på ett tag. Jacob Une Larsson landade illa i matchen senast och är förmodligen inte tillgänglig medan Edward Chilufya klev av med lindat lår och är inte aktuell för spel. När det gäller Alexander Abrahamsson är han fortsatt otillgänglig, säger Djurgårdens naprapat Christian Andersson
 

Spaningar 

  • Bra prestation men inga poäng mot MFF. Dags för utdelning mot Helsingborg på måndag.
  • Dubbla smällar för Jacob Une Larsson och Edward Chilufya mot MFF senast. Kan Une hinna bli redo för spel mot Helsingborg?
  • Fina framsteg av Jesper Nyholm under träningarna, närmar han sig en uttagning i truppen?
  • Matchen visas på dplay - klicka på följande länk för att skaffa ett abonnemang så gynnar det DIF Fotboll.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Vi känner att vi gör framsteg varje vecka, eller varje match kanske man ska säga eftersom det är två möten i veckan som gäller. Förhoppningsvis kan vi göra ytterligare förbättringar sedan Malmö-matchen och gärna få med oss ett resultat den här gången. Vi är eniga om att matchen mot MFF var vår särklass bästa prestation hittills och kan vi fortsätta den utvecklingskurvan ska vi nog få med oss resultaten, berättar ”Tolle” som tyckte att förbättringarna syntes på många områden.. 
– I stort sett allting var bättre. Det är klart att vi gjorde fem mål på Kalmar men då gick plötsligt allt in och det är lite skillnad på motstånd också där Malmö sannolikt är i särklass med två spelare på varje position som håller hög allsvensk klass. 

Finns det gott om kräm kvar i benen hos laget inför måndagens match?
– Ja, det tror jag definitivt. Vi har spridit ut belastningen under de första omgångarna och nu när vi har kommit in i det så tål spelarna mer belastning. Sedan är det klart att det är tufft men det är det för alla lag, så det är bara att köpa. Men vår känsla är att vi blir bättre och bättre för varje match.


Om Helsingborg

  • Riktigt tuff inledning på serien med en poäng på fem matcher.
  • Flest insläppta mål bakåt i tabellen, nio stycken hittills.
  • ...och även noll gjorda mål framåt. Kommer HIF vända trenden?

Thomas Lagerlöf om Helsingborg: 
– Det är lite svårt att sia om utifrån varför Helsingborg fått den start som de har fått. Men de har kommit in lite snett och det är lätt hänt, vi gjorde det själva både i cupspelet och i allsvenska starten där det var spelmässigt trögt de första matcherna. Men Helsingborg har ju sjävklart haft mycket högre förväntningar än den inledningen som de fått, säger ”Tolle” som inte heller vill sia om vilken uppställning som gästerna kommer att använda.
– I vår värld känns Olof Mellberg som en ganska flexibel tränare rent formationsmässigt. De hänger inte upp sig på någon formation utan anpassar sitt spel för att få de bästa spelarna på planen. Det kan variera lite och eftersom de har haft problem med att få det att flyta inledningsvis påverkar det ju spelet en del också. Så vi kommer att vara ganska öppna för det mesta och vi får se om de gör en kopia på den matchen de gjorde på Tele2 Arena förra året då de hade ett bra resultat med sig länge. Eller så tänker de helt nytt utifrån vilka spelare som är tillgängliga. 

Visas på Dplay - klicka här för att köpa matchen eller skaffa abonnemang så tjänar DIF Fotboll en bra slant.

Senaste nytt
Fler nyheter