Inför Djurgården -Piteå

Norrländskt besök på söndag när Piteå gästar Stadion.

DJURGÅRDEN - PITEÅ IF
Söndag 30 augusti kl.15.00, StadionTruppstatus:

– Malin Diaz har tränat de två senaste passen och är utagningsbar inför helgen. Sheila van den Bulk ser allt piggare ut, vilket är kanon. I övrigt är alla igång där till och med Gudbjörg Gunnarsdottir är med och tränar med oss nu. Så det ser väldigt bra ut för oss, sammanfattar tränare Pierre Fondin.

Spaningar 

  • Efterlängtad borrtaseger senast mot Kristianstad ger skön medvind i ryggen.
  • Två raka nollor med succéduon Boakye/Arnardottir i mittlåset. Fortsatt förtroende på söndag?
  • Publik på plats igen när DIF öppnar upp för att 50 personer ska kunna se matchen. Läs mer här.
  • Vill du se machen via stream kan du klicka här.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:

– Vi kommer från tre bra prestationer mot Piteå, Rosengård och nu senast Kristianstad, så känslan är bra i gruppen. Vi tycker att vi kanske förtjänade mer mot Piteå där vi gör en väldigt bra insats och stänger sedan igen butiken mot Rosengård. Utan att vara hundraprocentiga mot Kristianstad så har vi ganska bra kontroll och förtjänar att vinna den matchen. Så vi har tre matcher i ryggen där vi känner att vi gjort det bra och väldigt skönt att spela hemma mot Piteå, jag hoppas att vi kan vinna ytterligare en match på Stadion, säger Pierre som ser lite olika faktorer som bidragit till att det är ett bra flow i laget just nu.
– Vi har haft en relativt skadefri trupp och har jobbat hårt under en tid. Vi har fortfarande ganska svårt att göra mål framåt, men nu på sistone har vi hållit nollan vilket ju underlättar för att kunna ta fler poäng. Så att vi är mer stabila bakåt är väl en faktor men ju längre det går desto bättre lär vi känna varandra och förstår arbetssättet där vi spelar på varandras styrkor. 

Om Piteå IF

  • På tionde plats i tabellen med 12 poäng inför matchen, en poäng efter DIF.
  • ​Förlust senast med 1-2 i Norrlandsderbyt mot Umeå.
  • Nyförvärvet Madelene Janogy är igång med laget. Gör hon sin första start på söndag?
  • Fernanda Da Silva är lagets bästa målskytt med fyra kassar så här långt.

Pierre Fondin om Piteå:
–  Det är alltid ett tufft lag att möta som jobbar väldigt hårt. De har över tid varit ganska duktiga på sina fasta situationer och han skapa ett jäkla tryck genom dem. Nu hade ju värvat Madelene Janogy som börjar spela mer och mer som förmodligen gör sin första start mot oss. Vi får väl se hur det blir men Piteå behöver ta poäng och det här är tredje matchen som hon är uttagningsbar i. Så det kan bli ett hot för vår del som vi behöver se upp med. Men annars så fortsätter vi att jobba på den inslagna vägen och lyckas vi motsvara de prestationer som vi har gjort på sistone så tror jag att vi har en väldigt bra chans att ta tre poäng på söndag.

Matchen sänds hos Sportbladet Play.

Senaste nytt
Fler nyheter