"Jag har haft försäsong sedan 9 mars förra året"

Järnkaminen Kim Sundlöv är i full träning igen och onekligen taggad inför starten av OBOS Damallsvenskan.

Det har varit en lång resa tillbaka för Kim Sundlöv som åkte på en korsbandsskada förra året och haft ett monumentalt rehabande fram tills nu då träningen börjar närma sig maxnivå igen.
– Jag har haft försäsong sedan den 9 mars förra året så den har varit lång. Men nu under de sista veckorna har jag varit med och i stort sett kört för fullt och det har varit jätteskönt efter en extremt lång tid borta från fotbollen. Att vara på planen och kunna gå in i närkamper utan att tänka på knäet är en otrolig befrielsekänsla. Helt magiskt, förklarar Kim som minns tydligt när olyckan var framme.
– Det var i Svenska Cupen när vi mötte Eskilstuna, sent i matchen. Främre korsbandet gick och sedan var det över för ett tag.

Men det är historia nu och ny historik ska skrivas när OBOS Damallsvenskan drar igång på lördag.
– För min del kanske jag inte är helt redo för spel men det är klart at jag har ju sett hur mina lagkompisar har suktat efter att få spela. Så det är fantastiskt att det drar igång igen.

Kim har hunnit med ett antal år i föreningen och den här säsongen blir definitivt speciell.
– Det här är det sjätte året för mig och det blir ju annorlunda på många sätt. Dels för att säsongen inte drar igång förrän i slutet på juni och dels för att jag var borta hela förra året. Det har påverkat mig ganska mycket och man reflekterar ju över att det nästan inte är någon kvar sedan jag kom. Så det är speciellt på många sätt men jag tycker att gruppen vi har i år innehåller mycket positiv energi. Alla vill mycket hela tiden och har hållit ett bra tempo uppe på träningarna fast det inte varit några matcher. En helt fantastisk grupp, summerar Kim.

Senaste nytt
Fler nyheter