Truppförändringar i herrarnas A-lag

Alexander Abrahamsson och Erland Tangvik tackar för sig.

Säsongen går mot sitt slut och som vanligt under den här perioden sker det ett antal förändringar i truppen. För Alexander Abrahamsson och Erland Tangvik, som båda har utgående avtal, innebär det nu att fotbollskarriären fortsätter med nya klubbadresser under 2021.

För mittbacken Alexander Abrahamssons del har det varit ett extremt kärvt, skadedrabbat år där han startade försäsongen väldigt positivt med uppåtpekande form under träningarna. Men därefter har han fått i stort sett hela säsongen spolierad på grund av efterhängsna skador och tillbringat större delen av året utanför planen.

Oturligt och tufft för den unge mittbacken, enligt sportchef Bosse Andersson som hoppas att Alexander kan få fart på fotbollstillvaron igen i en ny miljö.
– Alexander Abrahamsson kom till DIF från Sunnersta som 15-åring och har tagit sig hela resan från akademin till A-laget när han i början av 2019 skrev på ett tvåårigt kontrakt. Han är en skicklig fotbollsspelare som tyvärr har haft väldig otur med skador, i synnerhet under det senaste året där han knappt har kunnat vara aktuell för spel till någon match. Alexander behöver starta om för att få kontinuitet i spelandet och vi önskar stort lycka till framöver i karriären, förklarar Bosse.

När det gäller Erland Tangvik kom han in i rollen som tredjemålvakt inför säsongen 2020 och har varit med och bidragit positivt med sina insatser under träningarna. Den tuffa konkurrenssituationen med Tommi Vaiho och PK Bråtveit har dock gjort att det inte blev någon A-lagsdebut för Erland som nu återvänt till Norge.

Därmed tackar sportchef Bosse Anderssons nu Erland för hans tid i Djurgården när den norske keepern nu tar sikte på nästa steg i karriären.
– Erland har ju varit med som tredjemålvakt där han bidragit till laget och han har också utvecklats bra i vår vardag ute på Kaknäs under den här tiden, trots att det inte blivit så mycket speltid. Speciellt med tanke på att U21-allsvenskan ställdes in helt i år. Avsikten var ju att han skulle vara en av tre målvakter i år så att vi kunde känna oss trygga under säsongen och det uppdraget har han skött på ett bra sätt och förtjänar ett stort tack för det, sammanfattar Bosse.

Senaste nytt
Fler nyheter