Haris Radetinac: ”Vi behöver ha hundraprocentig inställning"

Haris vet vad som krävs för att komma hem från Göteborg med alla tre poäng.

Haris Radetinac har precis avslutat tisdagens träningspass på Kaknäs med sedvanlig frenesi i tvåmål-spelet. Den här gången spelade han på högerkanten, men i senaste matchen var det vänsterbackpositionen som gällde för den mångfacetterade Järnkaminen som fått växla mellan offensiv och defensiv utgångsposition under säsongen.

Haris missade matchen mot Elfsborg på grund av sjukdom men spelade senast mot Kalmar där han blev utbytt efter 65 spelade minuter. Var det orken som tröt?
– Nej men det är många matcher nu på kort tid och jag hade precis varit borta från träningarna i flera dagar för att jag var sjuk, så det var ett logiskt byte. Jag var frisk och hade tränat två pass innan matchen, så jag var redo men kanske inte i fullt slag.

Sedan matchen i lördags har Haris tränat som vanligt och redan på torsdag är det dags för bortamatch mot Göteborg.
– Det känns roligt. Det är många viktiga matcher framöver så det gäller att kunna ladda om till varje match. Det gäller att se fram emot det och försöka ha kul, för det är ett jäkla bra läge vi har, säger Haris och fortsätter.
– Göteborg borta blir en tuff match. Båda lagen behöver poäng och dom har två raka vinster, så vi behöver komma dit med hundraprocentig inställning om vi ska komma därifrån med tre poäng.

Lager ligger ju där dom ligger i tabellen men IFK Göteborg är ju en storklubb som verkar ha hittat formen på sistone.
– I slutändan spelar det ingen roll om du är en liten eller en stor klubb när det börjar dra ihop sig så här. Det är bara några matcher kvar och vissa slåss där uppe och andra där nere, men alla behöver poäng och alla ger max. Det är som finaler nu nästan varje match. Vi behöver komma väl förberedda. Det kommer bli mycket närkamper och vinner man dom så vinner man oftast matchen.

Försöker man framkalla goda minnen från tidigare möten där nere?
– Nja, jag brukar inte titta på det jättemycket men jag vet att vi har vunnit de senaste gångerna vi varit där nere så det är klart man kan ta med sig en god känsla kring det, men samtidigt är då då och nu nu. Det gäller att vi alla förstår vad som krävs och att vi kommer väl förberedda och vill vinna mer än vad dom vill.

Nästa gång du kan se Djurgården och Haris på hemmaplan är mot Halmstad den 6 november.

Senaste nytt
Fler nyheter