Inför Djurgården - Eskilstuna United

Hemmamatch på Stadion med 500 supportrar på plats väntar på lördag då viktiga poäng står på spel.

DJURGÅRDEN - ESKILSTUNA UNITED
Lördag 5 juni kl.15.00, Stockholms Stadion

Matchen sänds på Sportbladet Play, använd följande länk för beställning av match samt abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll. 

Truppstatus

– Alla mår bra och hela truppen är i träning förutom de långtidsskadade (Malin Diaz, Maria Hovmark, Tilde Lindwall och Rachel Bloznalis). Så det känns bra och ger oss bra valmöjligheter, säger tränare Pierre Fondin.

 

Spaningar 

  • Maximala 500 åskådare (utsålt) kommer att vara på plats på Stadion när restriktionerna nu lättat. Ett mycket viktigt och välkommet stöd på läktarna.
  • Betydelsefulla poäng på spel där DIF jagar en efterlängtad seger efter en kärv resultatmässig period.
  • Inga nya skador i truppen bådar gott.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Tidigare har vi pratat om att vi känner att det blir bättre och bättre, men nu kände vi i matchen mot Piteå att det inte stämde alls. Det är något som vi behöver skruva på i matchplanen och i det som vi gör ute på planen. Det behövs ett uppvaknande efter Piteå-matchen där vi måste vrida upp intensiteten, säger Pierre hoppas på en extra skjuts med 500 supportrar på plats på Stadion.
– Det ska bli spännande att möta Eskilstuna med publiken tillbaka och se vad som händer med spelarna när det är folk på plats på läktarna. Jag tror att det kommer att göra ganska mycket för oss. Prestationerna innan Piteå har ändå sett ganska bra ut och vi har varit bra i många matcher utan att ta det hela vägen i mål. Om det beror på att vi inte orkat eller bristande koncentration får vara osagt, men med publik i ryggen kanske vi får förhoppningsvis den extra kraft som behövs för att det hela vägen in.

 

Om Eskilstuna United

  • På åttondeplats med sju inspelade poäng på lika många matcher.
  • Kryssade senast (1-1) mot Vittsjö.
  • Felicia Rogic och Loreta Kulashi är lagets bästa målskyttar så här långt med två fullträffar vardera.

Pierre Fondin om Eskilstuna
– De såg väldigt starka ut, kanske framför allt på försäsongen, och tog sig till en final i Svenska Cupen. Men de har väl inte fått den utdelning som de kanske velat i seriespelet och de letar väl också lite efter det sista – om det är form, ett taktiskt drag eller något annat – för att ta en topposition. Så de har inte varit helt klockrena hittills men får Eskilstuna det att lossna är det ett väldigt bra lag vi möter. Vi fick känna på det under försäsongen så vi behöver vara påkopplade från första minuten för att kunna göra en bra match och ta alla tre poäng.

Senaste nytt
Fler nyheter