”Jag har tänkt mest på Christian Eriksens hälsa”

Rasmus Schüllers EM-debut mot Danmark blev både omskakande och känslosam.

Finlands möte med Danmark innebar en minst sagt speciell EM-debut för Rasmus Schüller i en match som skrivs in i fotbollshistorien av andra anledningar än själva spelet. En hel fotbollsvärld försattes i kollektiv chock och rädsla när Christian Eriksen plötsligt föll ihop på planen där det oerhörda allvaret i situationen snabbt blev påtagligt.

I takt med att de positiva beskeden kring Eriksens hälsotillstånd rapporteras in går det nu att sakta andas ut igen och återvända till fotbollen. För Rasmus Schüllers del innebär det att det finns en stor mängd känslor att sortera efter EM-debuten inför onsdagens match mot Ryssland.
– Det har ju såklart kretsat mycket kring Christian Eriksens mående. Nu har det ju ramlat in alltmer positiva nyheter, vilket är bra. Under själva matchen försökte vi visa så mycket respekt som möjligt för Danmark och situationen. Vi var med på noterna oavsett vilket beslut som gällde och det som kommunicerades till oss var att vi skulle spela vidare efter att matchen brutits. Vad än Danmark velat göra skulle vi ha godkänt och accepterat det. Nu blev beslutet att spela och då försökte vi ändå fokusera på att göra det så gott vi kunde. När sedan matchen väl var slut, med det resultat som det blev, så var det mixade känslor. Det var oerhört tråkigt det som hände men väldigt skönt att han klarade sig, det skulle kunna ha slutat ännu värre. Så de positiva rapporterna om att tillståndet var stabilt hjälpte till och vi hade ju också vunnit matchen, berättar Rasmus som intygar att det finska laget har fått en god uppbackning efteråt för att kunna hantera situationen efter behov.
– Vi har snackat om händelsen och haft debriefing, spelarna vet att det finns hjälp att få om man vill prata vidare om det. Samtidigt är det match på onsdag igen mot Ryssland. Då måste vi vara beredda och det är det som vi rör oss emot och förbereder oss för just nu.

Till syvende och sist handlar det om kunna växla tillbaka igen till glädjen som fotbollen skänker.
– Så är det och vi går för att ta poäng mot Ryssland, i så fall borde det kunna räcka för avancemang. Någonstans i allt det här måste man kunna ta med sig att man fick debutera i ett EM-slutspel där vi vann. Så på någon slags nivå är man ju ändå glad för det, även om jag fortfarande är påverkad av situationen och har tänkt mest på Christian Eriksens hälsa, summerar Rasmus.


Kommande matcher för Rasmus och det finska landslaget är match mot Ryssland (16 juni kl. 15.00) samt Belgien (21 juni kl. 21.00).

Senaste nytt
Fler nyheter