Nellie Lilja är extra taggad inför premiären

DIF-mittfältaren ställs mot sin förra klubb i lördagens damallsvenska start mot KIF Örebro på Stadion.

Det drar ihop sig till premiär i OBOS Damallsvenskan och för Djurgårdens del väntar match mot KIF Örebro som gästar Stockholms Stadion på lördag. En speciell match på många sätt men kanske lite extra laddad för Nellie Lilja som ställs mot sin gamla klubb när DIF går in i skarpast möjliga läge inför säsongen 2021.
– Det känns väldigt spännande. Vi har ju längtat hela laget sedan i januari efter att det äntligen ska dra igång, så vi har varit väldigt peppade. Skönt att det kommer igång som det var planerat och att det inte var som förra året då det sköts upp hela tiden. Nu har man haft ett datum att se fram emot och verkligen kunna ladda inför det ordentligt, säger Nellie.

Hur känner du inför att ta dig an ditt förra lag redan i första omgången?
– Det är såklart att man blir lite extra spänd och att det ger lite mer nerver att möta ett lag som man spelat i tidigare. Sedan är det många som inte är kvar av de som jag spelade med förra året och tränaren har också bytts. Men självklart vill jag visa att jag har gått till ett bättre lag och att vi ska vinna över dem nu på lördag, så det gör mig extra taggad.

Hur ser du på årets upplaga av Örebro?
– De har ju som sagt fått in nya tränare och jag vet ju inte så mycket om hur de är och vilken tidigare erfarenhet de har haft. Men jag tror att de har coachat en del herrfotboll och de har fått in en del nya spelare, framför allt från Elitettan, men även från USA och även någon som varit med i Kanadas landslag. Så de har absolut fått in förstärkningar men samtidigt har de tappat många spelare från förra årets startelva. De måste ju också bygga ett nytt lag och få ihop det inför den här säsongen så det blir spännande att se hur de ställer upp på lördag.

Hur tycker du att ni själva ligger till i förberedelserna?
– Vi ligger bra till. Vi har tränat ihop oss under försäsongen och sett att vi har utvecklats både under träning och match. Sedan har vi några spelare som inte har tränat med oss så länge och andra som har varit borta med skador. Men för min del var det väldigt enkelt att komma snabbt in i gruppen när jag kom till Djurgården, så jag tror att de nya spelarna kommer att göra detsamma och att vi kommer spela ihop oss bra.

Nya anfallaren Alexandra Takounda gör ju första träningen idag till exempel.
– Vi får försöka hjälpa henne så mycket vi kan så att hon känner sig bekväm och se till att så mycket som möjligt sitter till matchen på lördag.

Det finns ju andra intressanta nyförvärv också som Elizabeth Addo och Daniela Zamora till exempel.
– Ja, det är ju tre offensiva spelare som kommer in på sistone så det ska bli väldigt spännande att se vad de kan bidra med, framför allt offensivt men även defensivt.

Du var ju även nere på läger med svenska U23-landslaget nyligen, hur gick det för dig?
– Vi var fem dagar i Kristianstad med U23 och det var väldigt roligt. Det var ett tag sedan det var en landslagssamling och jag är glad att jag får vara med där för att visa upp mig och få träna med de bästa i den åldern. Jag vill ju såklart fortsätta där och få spela bra internationella matcher så småningom för att få känna på den nivån och det tempot. Sedan var det även skönt att komma iväg och få lite energi från den här samlingen som jag har plockat med hem till Djurgården. En bra laddning inför seriepremiären.

En premiär som dessutom spelas på klorofyllgrönt Stadion-gräs med soligt vårväder enligt prognoserna.
– Det är ju ett drömscenario, att få spela på en stor arena med kanonbra väder. Det enda man saknar är ju publiken men några stycken kommer ju att få gå och vi får hoppas att de släpper in  mer publik framöver. Så det här ska bli kul och jag ser väldigt mycket fram emot att få premiärspela på Stadion, avrundar Nellie.

Senaste nytt
Fler nyheter