Inför Elfsborg - Djurgården

DIF beger sig till Borås Arena för klassisk tuff bortamatch. Här hittar du truppen och förutsättningarna inför matchen.

ELFSBORG - DJURGÅRDEN

Måndag 9 maj kl. 19.00, Borås Arena

Matchen visas på discovery+.

Använd denna länk när du beställer matchen så gynnar det Djurgården ekonomiskt.

Truppstatus

– Elliot Käck är den enda spelaren som inte är uttagningsbar till truppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling..

Varningsläget inför matchen

3 varningar: Piotr Johansson 
1 varning: Joel Asoro, Victor Edvardsen, Hjalmar Ekdal, Magnus Eriksson, Hampus Finndell, Isak Hien, Haris Radetinac, Rasmus Schüller, Gustav Wikheim.

Spaningar 

  • Tungt poängtapp hemma mot Helsingborg innebär ett ökat behov av en trepoängare mot Elfsborg för att jaga ikapp i toppstriden.
  • Första allsvenska målet i DIF-tröjan för Isak Hien i torsdags då han visade att han blir ett spännade vapen på fasta situationer framöver.
  • Mångder av chanser senast med en bombastisk DIF-offensiv i första halvlek, kommer det en retroaktiv utdelning i form av bollar i nät på Borås Arena?

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Det blir en annan typ av match än senast. Vi kommer ju inte att stå på Elfsborg som vi gjorde mot Helsingborg och förhoppningsvis ligger vi inte under med 2-0 efter tjugo minuter heller. Men har vi den offensiv som vi hade mot Helsingborg ser det ju väldigt hoppfullt ut, samtidigt är Elfsborg ett fantastiskt kontringslag och kan pressa högt. De är ju mångsidiga och bekväma både med att ha bollen och att inte ha den, så det är lurigt med Elfsborg som är ett väldigt kompetent fotbollslag. Fast vi visade i torsdags att vi är rätt bra också, berättar Kim som har goda förhoppningar om ökad effektivitet framöver.
– Vi gjorde ju faktiskt två mål mot Helsingborg men problemet är att vi tappar två övergångar och blir hårt straffade igen. Men det gäller ju att träffa det där målet så ofta som möjligt och vi hade mängder av avslut senast. Över tid så kommer det att resultera i mål också, det är ingen som missar med flit. Sedan gjorde vi faktiskt mål på en fast situation i torsdags och det var väldigt länge sedan och det kändes bra att spräcka den nollan.

Den resultatmässiga missräkningen till trots är det ändå god geist i laget, enligt Kim.
– Även om vi är väldigt besvikna på resultatet senast så är stämningen fortsatt god. Det finns väldigt mycket som är bra i framför allt första halvlek och det är starkt moraliskt av oss att komma tillbaka efter två riktiga käftsmällar. Det är en styrka vi visar.

Om Elfsborg

  • På sjunde plats i tabellen med tio poäng på sex matcher.
  • Stod för en rejäl offensiv urladdning mot Degerfors med tennissiffrorna 6-0.
  • Ahmed Quasem är avstängd.

Kim Bergstrand om Elfsborg
– De har en otrolig fart längst fram. Duktiga dribblers, ett bra kombinationsspel och ett väldigt spetsigt lag som dessutom kan spela på olika sätt, vilket gör det lite svårare. Men vi har goda minnen från förra våren när vi gjorde en gedigen premiärmatch mot dem så vi får hoppas på något liknande nu.

Senaste fem mötena lagen emellan

Djurgården - Elfsborg 0-3, Allsvenskan okt 2021
Elfsborg - Djurgården 0-2, Allsvenskan apr 2021
Djurgården - Elfsborg 1-1, Allsvenskan sep 2020
Elfsborg- Djurgården 1-0, Allsvenskan juli 2020
Elfsborg - Djurgården 0-1, Allsvenskan aug 2019

Senaste nytt
Fler nyheter