Inför Eskilstuna United - Djurgården

Tuff bortamatch på söndag när DIF beger sig till Tunavallen i jakt på tre poäng.

ESKILSTUNA UNITED - DJURGÅRDEN

Söndag 28 augusti kl.15.00, Tunavallen. 

Köp biljett till matchen här.


Truppstatus

– Sanna Kullberg är tillbaka i träning igen, vilket är positivt. Tyvärr har vi inte Hayley Dowd tillgänglig till den här matchen och när det gäller Portia Boakye så kommer hon allt närmare en återkomst, även om hon inte är aktuell för söndagen. I övrigt är alla andra tillgängliga, summerar tränare Magnus Pålsson.

 

Spaningar 

  • Tuff inledning av återstarten med två raka förluster. Nu är det dags att försöka vända den trenden genom att plocka med sig poäng hem från Tunavallen.
  • Positiva besked från Sanna Kullberg som är tillgänglig för truppen igen.
  • Kärvare läge för Hayley Dowd som dessvärre inte är uttagningsbar till matchen.
  • Lagen har mötts två gånger i år där det blev DIF-seger med 2-0 i seriespelet i april samt 0-0 när lagen möttes i Svenska Cupen.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Det har varit bra fart på träningarna och alla är såklart revanschlystna för att göra bättre ifrån oss än vad vi gjorde i derbyt. Så alla är sugna på match igen som man alltid blir när det inte går som man hade tänkt sig, då vill man bara spela en ny match för att göra saker och ting bättre. Det märker jag att alla känner och vi är taggade på nästa utmaning.


Om Eskilstuna United

  • Har förlorat de två inledande matcherna sedan återstarten, senast vann Vittsjö med 2-0.
  • På sjunde plats i tabellen med 29 poäng, sju före DIF som ligger på 22.
  • Mia Jalkerud och Ngozi Sonia Okobii är lagets bästa målskyttar med fyra mål vardera.

Magnus Pålsson om Eskilstuna
– De har ju precis sålt Halimatu Ayinde till Rosengård, men jag vet inte när hon lämnar eller  om hon kommer att vara med mot oss. Annars har de inte förändrat något i truppen över sommaren och vi har ju mött dem två gånger tidigare i år, så vi har bra koll på dem. Utöver det har de ju lite stökigt med ekonomin just nu, hur mycket det sedan påverkar laget är svårt att sia om.

Senaste nytt
Fler nyheter