Dubbelt DIF i Hjorthagshallen på lördag

Två viktiga futsalmatcher för både herrarna och damerna väntar på lördag. Båda lagen möter Ankaret FK och går för seger i respektive serie.

Det blåser positiva vindar för den blårandiga futsalen där både dam- och herrlaget toppar RFL respektive Division 1 Norra Svealand när serierna nu går in i slutskedet. Således bäddat för dramatik på lördag den 21 januari då både damerna och herrarna tar sig an gästande Ankaret FK med start 14.00 samt 17.00 i Hjorthagshallen. 

För herrarnas del blir matchen en seriefinal i en synnerligen jämn och spännande tabell. Djurgården toppar före Ankaret FK, som dock har en match mindre spelad, och utfallet i matchen kommer sannolikt att bli avgörande för vem som tar hem förstaplatsen och får kvala till SFL. 

Bakom dessa lag återfinns Årsunda och Bosna som fortfarande har en teoretisk chans att blanda sig i seriesegern. Men om DIF vinner är det som sagt ett stort steg mot kvalspel då laget har allt i egna händer. Värt att notera är även att Daniel "Z" Zakrisson firar sin 70:e match i DIF futsal på lördag. Z har 49 mål i blårandigt så han kan – om allt vill sig väl – få anledning att personligen fira dubbelt på lördag.

Ny stark säsong av damerna

För damernas del har laget gått som tåget och toppar tabellen i RFL Svealand med nio vinster på lika många matcher, före tvåan Hammarby som ligger elva poäng efter. Mindre dramatiskt läge än för herrarna med andra ord och en poäng på lördag räcker för att säkra seriesegern - vilket skulle innebära att damerna tar femte seriesegern i RFL av fem möjliga. 
Med tanke på kvaliteten i laget ser utsikterna onekligen goda ut och tittar man på den totala statistiken under den perioden är den förkrossande med 45 segrar och endast två förluster i Sveriges högsta serie. Dessutom återfinns två landslagsspelare i laget i form av Linda Lundström och Rebecca Rolin som båda är kallade till svenska futsallandslagets dubbelmöte mot Gibraltar i början av februari.

I RFL Götaland ser det ut som att Rosengård vinner serien, medan GAIS och Borås gör upp om platserna bakom. I övrigt lutar det åt att Svärtinge, från Norrköpings utkanter, tar fjärdeplatsen före IFK Göteborg. De båda sistnämnda lagen möts i sista omgången.
–  Här hoppas vi lite extra på att Svärtinge tar fjärde platsen. Vid serieseger väntar det fjärdeplacerade laget från RFL Götaland i kvartsfinal och resan till Östgötaslätten är att föredra för oss, kommenterar coach David Bergqvist som önskar alla DIF-supportrar varmt välkomna till Hjorthagshallen på lördag.

Lördag 21 januari, Hjorthagshallen

14:00 RFL Dam Djurgårdens IF – Ankaret FK
17:00 Div 1 Norra Svealand Herr Djurgårdens IF – Ankaret FK


Biljetter köpes på plats
Vuxna 50:-
Under 18 år samt pensionär 30:-
Under 7år fri entre.
Entrén öppnar 30 minuter före matchstart.

Futsal Division 1 Norra Svealand - lördag, 21 jan 2023 17:00

Djurgården - Ankaret FK

4-2

  • Målskyttar

  • Gula kort

  • Röda kort

  • Domare

  • Publik (Hjorthagshallen)

Till matchen
Senaste nytt
Fler nyheter