DIF säkert vidare i cupen

• 18 maj 2006

Djurgården gick vidare till tredje omgången i Svenska Cupen efter seger mot IFK Hässleholm med 3-1. I nästa omgång väntar Allsvenska GAIS.

Ösregn mötte Djurgården när man landade på Sturup utanför Malmö på väg till matchen mot IFK Hässleholm. Väl i Hässleholm fortsatte regnet och den redan dåliga planen var ordentligt blöt när det var dags för avspark.

Djurgården tog direkt tag i matchen, IFK svarade med att visa stort hjärta, jobba oerhört, hålla laget kompakt och ständigt flytta över i press. Det kompakta laget gjorde dock att det blev en del ytor på kanterna och det utnyttjade Djurgården effektivt. Pigga Quirino och Hysén matade inlägg från kanterna, men Djurgården hade svårt att få tag i bollen i boxen där det var trångt, gropigt och halt.

Efter en knapp halvtimme kom dock första målet. Hysén slog ett inlägg från vänster, bollen studsade på några spelare innan den nådde Quirino som halkande lyckades få bollen över en halvliggande målvakt. IFK gav dock inte upp utan kvitterade redan ett par minuter senare, ett långt inlägg nådde en omarkerad Alm Nilsson som säkert nickade in kvitteringen. Djurgården fortsatte att ha ett rejält spelövertag och många inlägg, IFK fortsatte att slita och kontra, men några mer mål blir det inte i halvleken.

Duggregnet fortsatte i den andra halvleken, Djurgården fortsatte att ha hand om bollen men spelade lite mer centralt och där var det trångt. Ledningsmålet kom i stället när man anföll på kanten. Hysén drev upp bollen längs högerkanten, passade till Sjölund i straffområdet som lättade vidare till Árnason som enkelt lättade bollen förbi målvakten.

IFK tog ett sista krafttag efter målet och skapade några farliga kontringar, men när Tobias Hysén med knappa tio minuter kvar smekte in en frispark var matchen definitivt över.

Som vanligt i cupen klarade Djurgården av ett lag från en lägre division. Som vanligt blir segern säker utan att det rasar in mål. En bra avslutning inför semestern som startar i morgon, fredag. IFK Hässleholm i sin tur behöver inte skämmas, man sprang och slet kopiöst och känner nog att man gjorde vad man kunde mot ett bättre lag. Dessutom bjöd man på ett trevligt mottagande. Tack för det, och lycka till i serien.