Företag

DIF utslaget ur cupen

  • Herrar
  • A-lag
  • 17 maj 2008

Djurgården förlorade dagens match i Svenska Cupen mot IK Sirius med 2-4.

Det var inte en av Djurgårdens bästa matcher när man i dag mötte Sirius i Svenska Cupen. Djurgården hamnade tidigt i underläge och lyckades visserligen kvittera, men fick sedan fortsätta att jaga Sirius i målprotokollet.

Markus Johannesson var väldigt besviken efter matchen.
- Vi fortsätter som vi gjort de senast matcherna, vi är stillastående i uppspelsfaserna och tappar för mycket boll. Det är för många sidledspassa och motståndarna kan bara ligga i position och vänta på att kunna erövra bollen. Vi har haft det problemet tidigare men förra säsongen gjorde vi det bra, nu är vi lite tillbaks i det. Visst, jag tar på mig första målet, men i det stora hela gör vi en för dålig insats för att slå något lag, sa Markus Johannesson efter matchen.

Vad det kan bero på måste ledarteamet titta vidare på, men Markus hade tankar om det.
- Det handlar mycket om självförtroende, av någon anledning är det många spelare som har tappat det. Sedan saknar vi ett antal karaktärer på banan. Vi har haft många skador och många landslagsspelare borta, jag tror inte att något lag klarar sig utan vissa ledartyper under en längre tid. Tyvärr drabbar det de nya spelarna som kommer in, de ska slussas in sakta men tvinga att ta ett för stort ansvar redan från börja. Men nu har vi tid på oss att samla ihop oss och vi kommer igen, absolut, menade Markus.

Dagens positiva inslag stod 16 år unga Philip Hellqvist för med ett mål och en bra insats.
- Han var duktig redan under Portugallägret och vi är många som trott på honom. Efter lägret fick han en skada men nu är han tillbaks igen och det känns kul, han har stor potential, sa Markus.

Svenska Cupen
IK Sirius-Djurgården 4-2 (3-2)
1-0 (4) Daniel Hoch
1-1 (6) Philip Hellqvist
2-1 (23) Alexander Gerndt
3-1 (33) Petter Österberg
3-2 (35) Andrej Komac
4-2 (61) Alexander Gerndt

Jonas Riedel © DIF Fotboll

17 maj, lördag 19:00Strömvallen

IK SiriusDjurgården
4-2 (3-2)

  • MålskyttarDaniel Hoch 4'Philip Hellquist 6'Alexander Gerndt 23'Petter Österberg 33'Andrej Komac 35'Alexander Gerndt 61'
  • Domare Fredrik Lundberg
  • Publik 69 (Strömvallen)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat