Enkel seger i Cupen

• 1 maj 2008

Djurgården hade inga problem med Råslätt i Svenska Cupens andra omgång. Redan efter 15 minuter hade man en ledning på 3-0, efter full tid hade siffrorna ökat till 9-0.

Råslätt från division tre blev en munsbit för Djurgården i Svensk Cupen. Efter 15 minuter hade ”Doktor” Jones (Kusi Asare), Stefan Batan och Sölvi Ottesen gjort mål och Råslätt var ett slaget lag.
-Matchen är i princip slut efter en kvart. De kommer visserligen in i matchen i slutet av halvleken och i början av andra, men sedan är det bara Djurgården och det var aldrig någon oro, sa tränaren Paul Lindholm.

Andra halvlek blev en målfest med unga spelare som Robbin Sellin, August Bergman och Enköpingsspelaren Tobias Forsberg i målprotokollet.
- Det här ger självförtroende, vi får ju inte målen utan måste göra dem själva. Flera mål kommer dessutom efter fina kombinationer, menade Lindholm.

Totalt sett var Lindholm nöjd med matchen.
- Alla går in med en bra inställning och det är kul att se de yngre spelarna göra bra insatser, Robbin Sellin gör en riktigt bra andra halvlek, Tobias Forsberg har kanske inte så mycket att göra men det han gör är bra, menade Paul.

Jones Kusi Asare klev av redan efter 15 minuten efter en smäll på foten. Skadan var dock inte allvarlig utan Jones plockades ut av säkerhetsskäl.