Företag

Prince Ikpe Ekong klar för Djurgården

  • 26 juni 2008

Djurgården Fotboll har skrivit kontrakt med GAIS mittfältsdynamo Prince Ikpe Ekong. Kontraktet är på 4,5 år och han är spelklar till matchen mot Elfsborg nästa vecka.

Det som varit på gång ett tag blev klart idag. Förra veckan värvades Patrik Haginge från Örebro, nu har Djurgården gjort klart med GAIS-mittfältaren Prince Ikpe Ekong för 4,5 år framöver.

2006 anlände han till GAIS från Shenyang Jinde i Kina och etablerade sig relativt snabbt som en tongivande spelare i GAIS och Allsvenskan. Prince har vid 22 tillfällen representerat det nigerianska landslaget och var med 2004 då Nigeria kom på tredje plats i det afrikanska mästerskapet.
- Jag är väldigt glad över att det blev Djurgården. De visade tidigt ett seriöst intresse för mig och jag känner att det är ett bra lag och en bra klubb att komma till, menar Prince Ikpe Ekong.

Klubbdirektör Bosse Andersson är givetvis också nöjd med att affären nu är i hamn.
- Vi har jobbat väldigt hårt för att få Ekong till oss så det är klart att det är kul att han väljer Djurgården. Det är en ledartyp på planen som kommer vara viktig för oss både på kort men också lång sikt, säger han.

Fakta
Namn: Prince Ikpe Ekong
Position: Mittfält
Född:
781005
Längd: 179 cm
Vikt: 76 kg
Landskamper: 22 (Nigeria)


Jonathan Broberg© DIF Fotboll

Senaste nyheter