Seger mot GAIS i cupen

• 28 juni 2006

Djurgården är vidare till fjärde omgången av Svenska Cupen efter att på onsdagskvällen ha besegrat GAIS med 2-0 på Stockholms Stadion.
- Bra försvarsspel, helt i linje med vad vi jobbat med, menade Kjell Jonevret.

Onsdagens match i Svenska Cupen mot GAIS började med en halvlek där Djurgården hade mycket boll och kontrollerade matchen men inte skapade några riktiga farligheter. Quirino var påpassligt framme och högg några gånger och hade bland annat en nick i ribbans överkant och Hysén kom vid några tillfällen i bra lägen från sin vänsterkant, men de riktigt heta målchanserna saknades. Samtidigt höll man ihop laget bra och jobbade med en tidig press vilket gjorde att GAIS fåtaliga anfall blev ännu mer uddlösa.

I den andra halvleken fortsatte man att jobba på samma sätt, säkert bakåt och ett antal chanser utan riktig udd framåt. Det kändes dock som om de chanser man skapade borde ge utdelning, och till slut kom också målen. Vid det första är Johan Arneng kvicktänkt och slår en snabb frispark samtidigt som GAIS funderar på hur man ska ställa upp muren. Bollen når Hysén som säkert placerar bollen från nära håll. Fem minuter senare slår Sjölund en kort hörna till Arneng. Arneng tråcklar sig förbi sin back, in i straffområdet och placerar bollen säkert i bortre burgaveln.

Efter 2-0 är matchen avgjord och chanserna blir heller inte så många åt något håll, Djurgården tar en säker seger och är därmed klara för fjärde omgången där man ställs mot Elfsborg.

- Vi har jobbat hårt på att bli aggressivare i försvarsspelet och försöka vinna boll tidigare. Offensivt har vi en del kvar att jobba med, men just försvarsspelet var väldigt bra i dag. Det ligger helt i linje med det vi jobbar med nu, så det kändes bra. Det var skönt att få vinna, en förlust hade känts som ett bakslag, nu kan vi jobba vidare i lugn och ro. Vi skapar en hel del chanser framåt men vi borde ha kunnat utnyttja dem bättre, menade födelsedagsbarnet Kjell Jonevret efter matchen.

I slutet av matchen tvingades Quirino utgå på grund av skada. Det såg illa ut, men smärtan avtog ganska snart. Enligt den undersökning som gjordes direkt efter matchen rör det sig troligtvis inte om något allvarligare än en stukning.