Djurgården inledde försäsongsmatchandet med seger.

Vasalund-Djurgården 0-2 (0-2)

0-1 Självmål (12) 0-2 Jacob Une Larsson (24)

Startelva: Andreas Isaksson (Vaiho, 45) Tim Björkström (Enström, 69), Alexander Michel, Jacob Une Larsson (Kone, 45), Elliot Käck (Loeper, 69) Magnus Eriksson (Ceesay, 45), Marcus Hansson(Berntsen, 45), Kevin Walker (Sabovic, 45), Othman El Kabir (Mayambela, 45) Amadou Jawo (Yukon, 69), Kerim Mrabti (Zindoga, 45) Bänk: Tommi Vaiho, Marcus Enström, Souleymane Kone, Wilhelm Loeper, Daniel Berntsen, Joseph Ceesay, Mihlali Mayambela, Besard Sabovic, Soo Yong-Yoon, Junior Zindoga

Matchrapport:
Djurgården tog en komfortabel seger med 2-0 i årets första träningsmatch mot Vasalund på Skytteholms IP efter ett självmål samt nickmål av Jacob Une Larsson.

Första matchen för säsongen var också första DIF-matchen för Özcan Melkemichel och tränarteamet. Efter en tung fyrperiod var Özcan mest inne på att "lufta  alla spelare" och hoppades också få några svar angående defensiven. Intressant frågor även för supportrarna på plats där många dessutom var nyfikna på bland annat Kerim Mrabtis första match sedan skadan och provspelarna Alexander Michel och Junior Zindoga.

En hel del positiva svar gavs också från Kerim Mrabti som visade pigga ben i sin för dagen tilldelade forwardroll. Detta med tanke på att Michael Olunga utgick ut startelvan efter Kinatransfern. Kerim var inblandad i mycket och stod för fina framspelningar och hade ett par halvchanser inledningsvis innan han fick ett riktigt bra läge att bli målskytt i ett friläge i tionde minuten. Alexander Lundin i Vasalundskassen parerade dock avslutet skickligt.
– Det kändes bra men det är fortfarande lite svårtajmat eftersom jag inte spelat match på ett år. Men det är kul att vara igång i alla fall, sa Kerim som inte fick bli målskytt i återkomsten.

Där fick DIF istället lite hjälp av hemmalaget när Zlotnik styrde in Amadou Jawos inspel från vänsterkanten i eget mål i 12:e minuten. Ett logiskt ledningsmål sett till den starka DIF-inledningen där även det blårandiga försvaret gav positiva svar under halvleken med stabilt spel från provspelande Alexander Michel.

Ett andra blårandigt mål skulle sedan komma i 24:e minuten när Jacob Une Larsson steg till väders på Magnus Erikssons välslagna hörna. "Jake" fick en bra träff med huvudet och bollen satt säkert i nät.

I övrigt skapades det en hel del framåt där vänstermittfältaren Othman El Kabir visade samma fina takter som under hösten. "Othi" var också nära att bli målskytt efter en lurig frisparksvariant men drog skottet över.

De flesta var sedan inställda på ett tredje mål när Amadou Jawo nickade på El Kabirs inlägg men Lundin stod för en fin räddning i målet. Tvåmålsledning stod sig till pausen och Kerim Mrabti summerade insatsen under de första 45 minuterna på följande vis:
– Vi börjar bra med fina kombinationer men ju mer matchen går fastnar vi lite på samma kant. Men vi skapar mycket på fasta situationer och det har gett utdelning, sa Kerim.

I andra halvlek klev DIF ut med en nästan ny elva där Vaiho fick göra sin comeback i DIF-tröjan medan nyförvärvet Souleymane Kone klev in som mittback. Framåt blev det även debut för provspelande Junior Zindoga som fick ett helt nytt mittfält bakom sig med Ceesay, Sabovic, Berntsen och Mayambela.

Det började tempostarkt och Jawo hade ett par farliga lägen direkt, dock utan nätkänning. Även Joseph Ceesay ett giftigt skott från vänsterkanten men Lundin räddade igen.

En bit in halvleken stagnerade sedan matchen och DIF hade förvisso mycket boll och rullade runt utan att få till slutprodukter. Vasalund skapade å sin sida i stort sett ingenting framåt och matchen puttrade på i ett lite lägre tempo.

I 69:e kom Marcus Enström, Wilhelm Loeper och Soo Yong-Yoon in och den sistnämnde var nära att bli målskytt direkt i samband med inhoppet men skottet gick metern utanför. Daniel Berntsen var också nära när han prickade ribban sedan Junior ordnat en frispark precis utanför straffområdet.

Men fler mål blev det inte för Djurgården under kvällen. Detta trots ytterligare fina lägen för Enström samt Mayambela och provspelande Alexander Michel var också mycket nära att bli målskytt efter en nick på hörna i 88:e minuten som smet precis utanför. Trots allt en säker seger för Djurgården i årets första match och Daniel Berntsen tyckte att det var en godkänd insats med tanke på premisserna.
– Det var väl en okej match. Vi hade några fler lägen där vi kunde gjort mål men 2-0 är okej. Den sista tredjedelen saknade och vi har kört på rätt hårt med fysträningen. Men vi skapade lägen och det är det som är viktigast. Jag var nära på min frispark i ribban så vi får hoppas att den sitter nästa gång, summerade Berntsen.
25 januari, onsdag 18:00Skytteholms IP