Företag

Rasmus Schüller: "Vi ska fortsätta trycka på gasen"

  • Herrar
  • A-lag
  • 18 aug 2021

Rasmus Schüller har varit en viktig kugge i årets Djurgården som han trivs bra i – både på och utanför fotbollsplanen. Med halva serien spelad och en viktig match i Svenska Cupen under onsdagen betonar han att det är nu det gäller att fortsätta på den inslagna vägen.

Rasmus Schüller kom till Djurgården från HJK Helsingfors inför säsongen, en mittfältskugge som passat perfekt in i lagbygget under 2021 och tagit en ordinarie plats på mittfältet. Förutom att ha startat samtliga 15 matcher i Allsvenskan hittills spelade han även EM för Finland, så fysiken har satts på prov under säsongen som Schüller sammanfattar så här utifrån ett lag-perspektiv.
– Vi är såklart nöjda med att leda serien och ha tre poängs försprång ner till Malmö FF. Spelmässigt har vi gjort många jättefina matcher, och kanske några mindre bra insatser rent tekniskt och taktiskt och hur vi vill att vårt spel ska se ut – men ändå tagit tre poäng. Senaste matchen mot Mjällby är väl ett bra exempel på en match där vi inte gör riktigt det vi ska men ändå plockar tre poäng. Men vi har bara spelat halva säsongen och det är nu det gäller att hålla i det och fortsätta trycka på gasen.


Och hur känns det för egen del? Du har startat alla 15 matcher.
– Ja jag har spelat varje match och vi har ett jättebra poängsnitt, så på det sättet får man inte vara alltför missnöjd. Jag har kunnat hjälpa laget bra och vi har hittat ett bra samspel tillsammans, så det känns bra.

Men i och med att Rasmus tilldelades sin tredje varning för säsongen i matchen mot Mjällby får han sitta vid sidan av när vi tar emot samma lag i hemmamatchen kommande måndag. Men han känner sig trygg med de alternativ som finns i truppen.
– Det känns tryggt, jag tvekar inte det minsta på att killarna fixar den matchen utan mig. Jag har spelat mycket som sagt men det finns ersättare som kommer göra det bra i min frånvaro.


Passande nog kommer ju en match i Svenska Cupen redan på onsdag, och du är med i matchtruppen. Tankar inför den matchen?
– Det är en jätteviktig match, vi vill ju vara med i gruppspelet av Svenska Cupen så det är fullt fokus mot den matchen och vi ska fortsätta göra det vi gjort bra hittills i år. Vi vet att ingenting kommer gratis eller går sig av självt. Även om de spelar i division 2 så har de kvalité i sig och det kommer bli en tuff match för oss.

Man kan tänka sig att de är väldigt motiverade inför en sån här match, en av säsongens absolut viktigaste matcher.
– Så är det, man vet att dom kommer vara 150% laddade så det gäller att vi matchar det.


Hur är livet i Stockholm utanför fotbollen?
– Jag trivs jättebra! Det är en jättefin stad och vi har haft en bra sommar här. Jag och flickvännen trivs väldigt bra så jag har ingenting att klaga på.

Vilka i laget umgås du mest med?
– Vi tillbringar så mycket tid tätt inpå varann i och med fotbollen, och med tanke på corona och allt vad det innebär har det blivit lite mindre utanför planen. Men har umgåtts en del som grupp och vi har roligt tillsammans.

Och vad gör du på fritiden när du vill slappna av och koppla bort fotbollen?
– Jag vilar! Haha…jag vilar mycket så att jag har energi till fotbollen. Men jag gillar att läsa böcker.

Senaste nyheter

Relaterat