Elias Andersson målskytt i landslagsdebuten

• 12 jan 2023

Ett elegant frisparksmål från Elias och en straffräddning från Jacob Widell Zetterström hörde till höjdpunkterna när Sverige - med Joel Asoro och Victor Edvardsen från start - slog Island med 2-1.

Det fanns gott om blårandig representation i den svenska startelvan som tog sig an Island under torsdagskvällen. Jacob Widell Zetterström, Elias Andersson och Victor Edvardsen gjorde samtliga blågula debuter medan Joel Asoro, som startade på topp, redan hade introducerat sig med sitt inhopp och mål mot Finland i måndags.
Hjamar Ekdal fick dock ta plats på bänken efter att ha spelat 90+ i ovan nämnda match mot Finland.

Sverige skapade relativt få chanser under första halvleken men Jacob Widell Zetterström fick desto mer att göra och övertygade stort med några riktigt skarpa räddningar. När Island sedan fick straff med halvtimmen spelad räddade JWZ men Sveinn Aron Gudjohnsen hann först på returen och satte 1-0 för Island.

I andra halvlek skedde ett planerat målvaktsbyte där JWZ utgick och även Victor Edvardsen klev av med dryga timmen spelad. I 86:e minuten skulle dock kvitteringen komma genom ett DIF-samarbete. Joel Asoro fälldes strax utanför straffområdet och Elias Andersson klev fram. Frisparken från den känsliga vänsterfoten var av högsta klass och seglade elegant in i nät.

Kvitterat till 1-1 som sedan skulle utökas till 2-1 för Sverige genom Jacob Ondrejka - efter en hörna från Elias Andersson - på övertid, vilket sedan också blev slutresultatet.