Wowoah avgjorde när Djurgården skrällde

• 8 aug 1999

Det var Djurgårdens kväll på Gamla Ullevi. Det var den nye målvakten Bo Andersens kväll, det var segerskytten Samuel Wowoahs kväll och det var mittbacken Magnus Samuelsons kväll.

Djurgården vann mot alla odds med 1-0 (0-0) och tog tre värdefulla poäng. Det var Djurgårdens första vinst på bortaplan och tillika tabellfyrans Örgrytes första förlust på hemmaplan.

Örgryte hade den första halvlekens farligaste chans då Stefan Alvén agerade räddande ängel på mållinjen men det var Djurgården som var det bättre laget.

Avgörande föll i den andra halvleken, drygt 20 minuter före slutet, när Samuel Wowoah kallt slog in bollen förbi Freddie Roth i Örgrytes mål Den nya målvakten Bo Andersen gjorde en bra match. Han agerade lugnt och säkert och hade inte allt för mycket att göra.

Djurgårdens nykomponerade mittförsvar med Stefan Alvén (Peo Eriksson-Ohlsson skadad) och Magnus Samuelsson släppte inte igenom mycket. Samuelssons insats imponerar med tanke på att han inte har spelat en match på två månader.

Djurgården spelade lugnt och smart, ungefär som de lag som plockat poäng på Stadion har gjort. Visst hade Örgryte mer av spelet i den andra halvleken men så värst många chanser tilläts inte Marcus Allbäck och de andra i Örgryte att skapa.

I och med segern lämnade Djurgården jumboplatsen och tog sig upp över strecket till en 12:e plats. I nästa match, på söndag 17.00, väntar Frölunda på Stadion.

Startelvan: Andersen - Rasck, Alvén, Samuelsson, Cisternas - Stojcevski, Borgqvist, Pehrsson - Wowoah, Dahlström, Touma
Byten: (46) Pehrsson ut - Karlsson in, (58) Stojcevski ut - Riddez in, (72) Wowoah ut - Nilsson in
Varningar: Micke Borgqvist, Pato Cisternas

9 augusti, måndag 19:00Gamla Ullevi