Rehn kom hem, sågs och segrade

• 4 juli 2000

”Stefan Rehn, välkommen tillbaka i djurgårdströjan” stod det på banderollen efter planet som cirkulerade ovanför Stadion.

Det var supporterföreningen Järnkaminernas hälsning till den hemvändande 34-åringen. Det var tio år sen sist och Rehn hälsade tillbaka med en magnifik framspelning till Pierre Gallos 2-1 mål. Djurgården vann till slut med 3-1 mot Landskrona BoIS inför 6 395 åskådare och tog tre rättvisa poäng i jakten på serieledande Malmö FF.
- Det känns på ett sätt skönt att vi förlorade mot ett bättre lag. När vi har förlorat tidigare så har vi ställt till det för oss själva men så var det inte i dag, sa Landskronas tränare Reine Almqvist.

Djurgården vann rättvist men stötte på hårt motstånd. Landskrona var förmodligen det bästa laget som gästat Stadion i år och några blåränder såg ordentligt trötta ut under den sista kvarten. DIF-keepern Rami Shaaban räddade hemmalaget från ett baklängesmål som kunde spetsat till dramatiken i slutskedet.

Nu blev Pierre Gallos 2-1 avgörande. Stefan Rehns perfekta passning efter marken kom efter 60 minuter och Gallo höll undan fram till den resoluta avslutningen.
- Det var kul att få slå en målpass i första matchen, sa Stefan Rehn som var överväldigad över mottagandet även om han tyckte det var skönt att uppståndelsen lär lägga sig nu när hemmadebuten är avklarad.

Djurgårdens trea var ännu snyggare. Pierre Gallo slog en cykelspark till Abbe Barsom på högerkanten vars inlägg till Andreas Johansson var av Rehn-klass. Johansson firade 22-årsdagen med att slå till bollen direkt och därmed var Djurgården i tvåmålsledning i den 73:e minuten.

Målskyttet inleddes av Lucas Nilsson som lobbade in 1-0 en kvart före halvtid. Kvitteringen (56:e minuten) fixade Landskronas P-O Ljung på straff sedan Håkan Söderstjärna fallit över Peo Eriksson-Ohlssons fot. Straff eller inte? Peo såg mäkta besviken ut men båda lagens tränare gav domaren rätt.

Peo var för övrigt en klippa i Djurgårdens försvar som sattes på oväntat hårda prov denna kväll som ändå slutade med segersång ch kullerbyttor.
- Vi får slåss om kvalplatsen. Djurgården och Malmö FF lär ta de två översta platserna, sade BoIS-tränaren Reine Almqvist.

Laget: Shaaban – Rasck, Eriksson-Ohlsson, Henriksson – Barsom, Pehrsson, Rehn, Dorsin – Nilsson (Wowoah 59), Johansson (Jones 80), Gallo
Varningar: Magnus Pehrsson

Matchrapport: David Bogerius

5 juli, onsdag 19:00Stockholms Stadion