Företag

Larsen och Barsom tränade på Stadion

  • Herrar
  • A-lag
  • 17 juli 2005

Hela truppen deltog när Djurgården hade öppen träning på Stadion. Meniskopererade Sören Larsen har börjat träna med boll och Abgar Barson gick för fullt i solskenet.

Sörens rehabilitering går stadigt framåt och sjukgymnast Mörk har ett tufft jobb i att hålla tillbaka den spelsugne dansken från att gå på för hårt. Larsen deltog i passningsövningarna men fick kliva av när det kom närkamper in i bilden. Endast som säkerhetsåtgärd, ska tilläggas. Efter träningens slut stannade han kvar och nötte avslut, till publikens jubel.

Något spel i morgondagens match är inte aktuellt för Larsen, däremot ska inte nästa onsdags Landskronamatch vara någon omöjlighet. Definitivt besked dröjer dock. En som däremot kommit tillbaka i matchform är ljumskskadade Abgar Barsom. Han gick för fullt och lär finnas med på bänken när matchen startar i morgon.

De dryga 200 på läktaren fick se en spelinriktad träning på ett fantastiskt underlag. Äldst i publiken, och även mest högljudd, var den nu 76-årige DIF-legendaren John ”Jompa” Ericsson, fortfarande med ett brinnande engagemang för Djurgården (och med många synpunkter på Kjell Frisks målvaktsträning…).

Truppens äldste, 36-årige eleganten Niclas Rasck, upphör aldrig att överraska. Steget ser lättare ut än någonsin och för femtioelfte gången i karriären har det blivit positionsbyte för Ludvikasonen. Rasck spelar nu mittfältare kontinuerligt, och i avstängde Johan Arnengs frånvaro är det inte otänkbart att det blir ”Rascken” som fördelar insticken bakom Sundsvalls backlinje i morgon.


Viktor Barth-Kron © DIF Fotboll

Senaste nyheter

Relaterat