Företag

Reinfeldt tränade med DIF

  • Herrar
  • A-lag
  • 16 aug 2005

Ingemar Teever var inte den ende provspelaren i måndags. Även Fredrik Reinfeldt, som firade sin fyrtioårsdag, deltog i träningen.

Moderatledaren Fredrik Reinfeldt firade i måndags sin fyrtioårsdag med ett träningspass med Djurgården. Eftersom det var dagen efter match så stod styrketräning på programmet, kanske inte vad Fredrik hade önskat sig helst av allt. Men han klagade inte utan gick in bland redskapen med liv och lust.
- Det var nog bra. Det handlade om både styrka och att hålla sig spänstig, det behövs nog vid min ålder. Jag tyckte att jag hängde med bra, men de var nog lite snälla mot mig, sa Fredrik.

Att få träna med Djurgården var en önskan från Fredrik, som alltid varit Djurgårdare.
- Sedan jag föddes. Pappa tog tidigt med mig på Djurgårdsmatcher och i tonåren stod jag i Blue Saints som det hette på den tiden. Jag följer alltid hur det går, både i fotbollen och i hockeyn, men det är tyvärr inte alltid jag har tid att gå nu för tiden. De senaste åren har varit otroliga. Det man gjort efter att man senast gick upp i Allsvenskan är helt fantastisk, menade Fredrik.

Styrketräningen avlöstes med den klassiska ”kvadraten” och allting avslutades sedan med att Fredrik fick skjuta fem straffar på Oskar Wahlström, något som kanske inte blev Oskars största utmaning i livet. Men när Fredrik gick över från kraft till precision så rullade i alla fall en boll in i maskorna.

Kjell Jonevret var dock efteråt tveksam till provspelaren.
- Jag måste vara ärligt, det var rätt dåligt. Han måste nog spela sig i form ett tag innan han kan utmana om en plats. Det är alltid spännande med nya spelare, men det här var väl kanske inte riktigt vad vi letade efter. Var det något han hade så var det en väldigt övertygande agent. Det blir ingen fortsättning nu utan Fredrik får stå på tillväxt ett tag, menade Jonevret.

 

 
Full satsning på straffsparkarna
 
Reinfeldt testade "kvadraten"

 


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nyheter

Relaterat