Företag

Djurgården Fotboll och våra medlemmar är emot VAR

  • Föreningen
  • 4 juli 2023

Då frågan om införandet av VAR i svensk fotboll har aktualiserats på nytt vill vi återigen deklarera vår hållning i frågan.

Frågan om VAR i svensk fotboll är ständigt aktuell, och emellanåt aktualiseras den lite extra. I september 2022 lyftes frågan i media av främst två journalister – Viktor Asp och Robert Laul, varpå vi kommunicerade följande.

Nyligen har debatten återigen aktualiserats, den här gången av Svenska fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt som uttalade sig positivt till VAR. Han menade att "VAR är vår framtid". För oss är våra drygt 25 000 medlemmar, som utgör 100% av ägandet i Djurgården Fotboll, vår framtid.

Djurgården Fotboll är emot VAR i svensk fotboll
Till årsmötet 2020 inkom två motioner som behandlade frågan om VAR i svensk fotboll. Båda yrkade på att Djurgården Fotboll ska verka emot införande av VAR, och driva den frågan inom SvFF och SEF.
Båda motionerna bifölls. Läs motionerna i sin helhet här.

Med anledning av att frågan aktualiserats på nytt på sistone vill vi härmed påminna om vår ståndpunkt som är att vi är emot att VAR införs i svensk fotboll. Styrelsen i Djurgården Fotboll står bakom årsmötesbeslutet och vi ser och hör de medlemmar som nu klart och tydligt visar samma ståndpunkt.

Djurgårdens klubbledning finns representerad i olika forum inom svensk fotboll och vår inställning är väl känd sedan länge och upprepas kontinuerligt när frågan diskuteras.

/Styrelsen för Djurgården Fotboll

Kort fakta om VAR
VAR står för Video assistant referee och är ett domarsystem med videodomare i fotboll som utvecklades för att hjälpa huvuddomaren att döma korrekt i svåra situationer. Detta med hjälp av videodomare som granskar situationerna. Systemet utvecklades i Nederländerna i början av 2010-talet, men det var först 2016 som systemet användes för första gången.

Senaste nyheter

Relaterat