Walker avgjorde i Norrtälje

• 28 juni 2016

Sommaren var som skönast och naturgräset som grönast när Djurgården besegrade Östersund på Norrtälje Sportcentrum på tisdagskvällen.

ÖFK matchades så sent som i söndags (1-1 mot Rosenborg) och ställde över flera ordinarie spelare i träningsmatchen mot DIF. Startelvan fylldes i stället ut med fem inlånade spelare från Ytterhogdal, bland andra målvakten Charlie Bryan.

– Vi måste göra så här, det hade varit fel mot våra ordinarie spelare att tvinga ut dem på plan ikväll igen med Rosenborgsmatchen i benen, förklarade ÖFK:s assisterande tränare Björn Hamberg.

Djurgården saknade bland andra Sam Johnson som är sjuk och startade med Amadou Jawo och Michael Olunga i anfallet. Den sistnämnde var närmast att bli målskytt under den mållösa första halvleken. Vid det första läget fick han bollen för långt ifrån sig och några minuter senare sköt han över.

– Vår start är tveksam. Vi fick tekniska problem i början av matchen och det tog lite tid innan vi kom underfund med var ytorna fanns. Det är ovant att spela mot ett lag med tre mittbackar, sa Djurgårdens tränare Pelle Olsson.

”Semesterfotboll” var Östersunds-Postens omdöme om första halvlek och det var onekligen en träffande beskrivning. Det fanns utrymme för såväl ett högre tempo som ett vassare anfallsspel i den andra halvleken och förväntningarna låg, med tanke på ÖFK:s uppställning, främst på Djurgården. Efter halvtidsvilan hängde mycket riktigt ett blårandigt ledningsmål i luften men det krävdes en straffspark för att spräcka nollan. Michael Olunga stoppades ojuste av ÖFK-försvaret samtidigt som matchuret passerade timmen och lagkaptenen Kevin Walker gjorde inget misstag från elva meter.

Straffsparken följdes av en ännu bättre DIF-period som borde ha resulterat i en utökad ledning, men i takt med att Östersund bytte in ordinarie spelare jämnades spelet ut. Närkamperna blev tuffare och Marcus Hansson gick i backen efter en duell med Alhadji Gero. Hansson var lyckligtvis strax på benen igen och fortsatte att hindra ett allt offensivare ÖFK i deras jakt på en kvittering.

– Från mitten av första halvek har vi bra kontroll på matchen. Vi spelar ett bra försvarsspel bra rakt igenom och har inga målchanser emot oss, konstaterade Pelle Olsson.

I och med att Kevin Walkers straffmål blev matchens enda studsade Djurgården tillbaka efter 0-2-förlusten mot Kalmar i onsdags. Högerbacken Stefan Karlsson var nöjd:

– Vi gör en helt OK insats. Vi försöker att hålla i bollen och komma runt på kanterna och skapar faktiskt en hel del farliga lägen samtidigt som Östersund väl inte skapar nånting.

28 juni, tisdag 19:00Norrtälje Sportcentrum