Walkers supernick gav tredje raka segern

• 10 apr 2016

En stenhård nick i sista matchminuten efter en majestätisk rusch från Kevin Walker gav tredje raka segern i en tät och jämn match på Gavlevallen.

Efter en succéstart på Allsvenskan med två raka segrar begav sig DIF till Gavlevallen med en ändring i startelvan: Mathias Ranégies ljumske var inte redo för spel och Michael ”Ingenjören” Olunga klev in från start. Det var dock inte samma sprakande fotboll som levererades i den första halvleken, men DIF skapade ändå några riktigt bra lägen under den första halvleken och de flesta utgick från pigge, kvicke och företagsamme vänsterbacken Elliot Käck.

Först var Michael Olunga farligt framme i 12:e minuten på ett vänsterinspel men Andersson i Gefle-kassen han  precis före och i 34:e minuten var det Seon-Min Moons tur men han stötte Käcks inlägg precis över ribban. Mot slutet av halvleken var sedan Sam Johnson nära att styra in ännu ett Käck-inlägg, men bollen gick en bit utanför.

Utöver detta hade även Moon och Jonsson en gyllene möjlighet i 13:e minuten när Olunga nickade ner till Moon, vars skott räddades och där Sam Johnson sköt strax utanför på returen i bra läge..

Gefle hade också några hyfsade lägen, framför allt från inlägg, men det var ett visst chansmässigt övertag för DIF, även om Elliot Käck tyckte att det fanns mer att önska av laget inför C More i halvtid.
– Jag tycker inte att vi gör någon bra match och tappar för mycket boll i fel lägen. Sen lyckas vi inte etablera något spel överhuvudtaget. Det är lågt tempo och för mycket tekniska misstag. Vi går in i banan och tappar boll istället för att komma runt på kanterna som vi snackat om innan. Så vi måste höja oss till andra halvlek, summerade Käck.

Den uppmaningen föll dock i glömska när Simon Skrabb relativt ohotad fick fösa in 1-0 för hemmalaget i 49:e minuten och Djurgården släppte in sitt första baklängesmål för året. Gefle hade sedan hyfsad kontroll på matchen som lunkade på och Pelle Olsson skakade om genom att sätta in Tino Kadewere istället för Moon med timmen spelad.

Men under sista halvtimmen av matchen ökade intensiteten och Berntsen hotade med ett farligt inlägg medan Gefle så när satte tvåan efter att Kenneth Höie blivit överspelad långt upp i banan när han skulle avstyra ett friläge.

Nästa chans fick Djurgården då Michael Olunga lobbade bollen i ribban och strax därpå stod Kenneth Höie för en mycket viktig räddning på Jonas Lanttos friläge. Nu var det mycket Gefle och en viktig brytning från Marcus Hansson avvärjde ett friläge samtidigt som ett skott från Skrabb smet precis utanför.

Men även DIF skapade framåt och det var än en gång en fast situation som skulle bryta isen. Sam Johnson nådde högst på Kevin Walkers hörna i 77:e minuten och blåränderna var ikapp.

Djurgården hade tryck under ett par minuter men sedan blev det Gefle som tog över taktpinnen i forceringen och det blårandiga försvaret fick jobba hårt för att rensa.

Det mesta pekade på det klassiska resultatet 1-1 mellan lagen, som det blivit så många gånger förut, men Kevin Walker ville annorlunda i sista minuten. Det började med ett fint förarbete av Tino Kadewere som trixade sig förbi på högerkanten, simultant med det påbörjade Walker en monumental löpning och tajmade Tinos inlägg perfekt med pannan. 2-1 till Djurgården och tredje raka segern, en närmast sensationell drömstart på säsongen som självklart gladde Pelle Olsson, även om DIF-tränaren såg lite lätt överraskad ut efter slutsignalen.
– Ligger man under med en kvart kvar och lyckas kvittera så känns det okej. Sen svänger det fram och tillbaka och vi har kvalitet nog att avgöra och det är fantastisk känsla, sa Pelle som var nöjd med att inläggsspelet gav utdelning.
– Vi hade problem på försäsongen med det på försäsongen men nu har vi fått till det. Större tro i löpningarna in och också flera mål på fasta. Men det bygger också på att vi har varit bra i kantspelet och kommit i djupa genombrott som gett oss mycket hörnor och frisparkar som vi har gjort mycket mål på.Så det är en följd av att spelet till slut har satt sig, summerar Pelle.

10 april, söndag 15:00Gavlevallen