Företag

Junior Zindoga om första dagarna med DIF

  • Herrar
  • A-lag
  • 25 jan 2017

 Zimbabwe fortsätter att vara ett intressant spår för Djurgården och efter att Nyasha Mushekwi och Tino Kadewere har gjort avtryck är det nu Junior Zindogas tur att komma till Kaknäs.

Den 18-årige anfallaren är här på provspel under obestämd tid och har hunnit med två träningar med laget sedan han kom i söndags. Trivselfaktorn är redan hög och Junior får jobba hårt vid pingisbordet i omklädningsrummet där Souleymane Kone, Soo Yong-Yoon, Marcus Enström och Mihlali Mayambela står för motståndet.

Efter avslutad rundpingisbatalj konstaterar Junior att han "ligger lågt med bordtenniskarriären" men att han satsar desto mer på att göra ett bra intryck under sin tid i DIF.
– Jag tycker att det är en fantastisk möjlighet för mig att få komma hit till Sverige och Europa. Jag lever min dröm och jag har fått en bra känsla för Djurgården. Det är välorganiserat och grabbarna i laget är vänliga och peppar mig om jag råkar göra ett misstag. De manar på med ”keep it up” och ”do better” och det hjälper mig att komma in i gänget. Sedan är det ju fruktansvärt kallt här. Men jag tog en dusch första dagen och gick ut direkt i minusgraderna medan jag fortfarande var blöt för att snabbt anpassa mig till kylan. Så nu har jag vant mig, skrattar Junior.

Han kommer rakt in i försäsongsträning med tungt fokus på fys vilket känns, intygar Junior.
– Jag har tränat med laget ett par dagar nu och första dagen var lite tuffare än vanligt eftersom det är försäsong och det var rätt hård fys, men det var bra träning. Under tisdagen var det däremot lite mer boll på träningen inför matchen på onsdag.

En träningsmatch där Junior mycket väl kan göra sina första minuter i DIF-tröjan. Han finns med i truppen mot Vasalund men har inte hunnit med någon längre avstämning kring premisserna med Özcan Melkemichel än.
– Vi har hälsat lite snabbt och han välkomnade mig hit. Men vi har inte haft något längre snack och vi får se hur det blir med speltid i träningsmatchen. Jag är med i truppen i varje fall.

Junior kommer närmast från spel i St: Georges College i Zimbabwe där han har spelat sedan 2013 och tagit stora kliv i utvecklingen.
– Det är en bra tillvaro i laget. Vi får mycket stöd från skolan och jag var kapten för laget förra året. Så det har gått bra både för mig och laget den senaste tiden. Jag har spelat både som anfallare och vänster yttermittfältare och ska jag sammanfatta mina styrkor är det snabbhet, dribbling och det jag älskar mest - att göra mål, berättar Junior vars ledarskap på planen yttrar sig mer fysiskt än verbalt.
– Jag är inte typen som pratar mycket. Men jag leder laget genom mitt sätt att vara på planen. Många i laget ser upp till mig och följer mitt exempel så det är så jag fungerar som lagkapten. Inför Afrikanska Mästerskapen blev det en del umgänge med Tino Kadewere och Nyasha Mushekwi och han har hört en del om Djurgården från dem. – Jag tränade en gång med Mush och ett par veckor med Tino innan han åkte till Gabon för att spela ACN. Han sa att Djurgården var en bra förening att komma till men att det är ett skickligt lag jag kommer till där jag måste vara stark, både fysiskt och mentalt.

Något som Junior lär få känna på under försäsongen där han hoppas kunna visa upp sina bästa sidor.
– Min förhoppning är ju att bli en djurgårdsspelare. Men jag ser också fram emot att få vara här, träna på en hög nivå och bli en bättre fotbollsspelare. Vi får se vad det blir i slutändan, avslutar han.

Senaste nyheter

Relaterat