Företag

Zimbabwisk anfallare provspelar för DIF

  • Herrar
  • A-lag
  • 22 jan 2017

På söndagmorgonen landade anfallaren Junior Zindoga (född 1998) i Sverige för att provspela med Djurgården.

 Den unge zimbabwiske strikern har fångat sportchef Bosse Anderssons intresse och nu är han i Stockholm för att visa upp sig på Kaknäs.
– Han är en forward som kommer att vara här ett tag och provspela med oss, vi har inte bestämt exakt hur länge. Jag kopplade ihop honom med Tino (Kadewere) och Super-Mush (Nyasha Mushekwi) så de har tränat ihop i Zimbabwe under ledigheten. Junior har haft en stark utveckling så det ska bli spännande att följa honom under hans vistelse här, berättar Bosse.

En påtaglig köldchock blev det för Junior när han landade på Arlanda eftersom han refererar till 19 grader plus som kallt. Men i övrigt är han oerhört taggad inför att få provspela för DIF.
– Jag är väldigt exalterad över att vara på plats och tacksam för att jag får chansen att visa upp mig. Jag vet inte så mycket om Djurgården ännu men Tino har berättat en del för mig och det jag har hört verkar vara väldigt bra, säger Junior som också passar på att ge en kortfattad beskrivning av sina egenskaper.
– Jag är snabb, bollskicklig och en målgörare, berättar han.

Till vardags spelar Junior i St. Georges Colleges A-lag där han har varit lagkapten samt vunnit utmärkelser som Most Valuable Player och han var även skytteligavinnare i laget 2016. En spelare med ett gott rykte i Zimbabwe och Juniors landsman Tino Kadewere har förutom att träna med honom även sett Junior i aktion på planen under match.
– Jag har sett några matcher med honom och jag tycker att han har egenskaperna som krävs för att bli en professionell fotbollsspelare. Han är stark både fysiskt och mentalt så jag tror och hoppas att han kommer att göra bra ifrån sig när han kommer hit till Djurgården, säger Tino.

En längre intervju med Junior Zindoga kommer på dif.se när han har gjort sitt första träningspass i Djurgården.

Fakta Junior Zindoga:
Position: Anfallare/vänster yttermittfältare
Född: 28 juli 1998
Längd: 186 cm
Vikt: 73 kg
Spelarhistorik: St. Georges College A-lag 2013-2016 St. Georges College U17  2015 St. Georges College U16 2014 St. Georges College U15 2013 Acres Club  A´team player 2008 to date Hartmann House First team 2009-2010 St Michaels Preparatory First team - 2006

Senaste nyheter

Relaterat