Företag

Stark insats av Badji när Senegal vann

  • Herrar
  • A-lag
  • 2 mars 2017

Efter en trög inledning i första matchen mot Sudan blev det full fart framåt för Aliou Badji och hans Senegal i andra gruppspelsmatchen i Afrikanska U20-mästerskapen där de vann med 4-3 mot Sydafrika.

Aliou Badji hade lite smärtor inför matchen efter den smäll på axeln han åkte på i inledningsmatchen mot Sudan men fanns ändå med på planen från start. Precis som mot Sudan blev det dock en tung start för "Lejonen från Teranga" när Sydafrika tog ledningen omgående och sedan utökade till 2-0 i 21:a minuten.

Men Aliou Badji - som för dagen till stor del spelade i en yttermittfältarroll - och hans Senegal studsade tillbaka och vände matchen under tio intensiva minuter i andra halvlek. Badji bidrog med mycket framåt och var ytterst delaktig i 3-2 där hans skott parerades och Diange sedan kunde sätta returen.

Badji hade även ett ribbskott och klev av efter dryga timmen där han visade upp ett spel som gladde Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:
– Jag tycker att Aliou såg bra ut. Det var en svårspelad plan och en match där Senegal hade mycket press på sig i egenskap av favoriter i turneringen. Men Badji visade en bra kämpaanda, såg stark ut i duellspelet, visade god teknik, var skicklig i sitt targetspel och låg bakom mycket i offensiven hos Senegal. Han var i högsta grad delaktig i att Senegal lyckades vända matchen, summerar Bosse.  

Senaste nyheter

Relaterat