Vålerengen vassast på Tele2 Arena

• 12 feb 2017

Mitt i Kim Källstöm-yran spelade Djurgården sin första match för året på Tele2 Arena. Ett effektivt Vålerengen vann med 3-0 (1-0) inför över 7000 åskådare.

Det var gott om mittfältare i Djurgårdens startelva denna söndagseftermiddag. Magnus Eriksson jagade ensam på topp framför Daniel Berntsen, Kerim Mrabti och Othman El Kabir som i sin tur hade Besard Sabovic och Kevin Walker mellan dem och den blårandiga backlinjen. Djurgården noterades för ett avslut på mål under de inedande, ganska trevande, tio minuterna, men det var en hemåtnick från en VIF-försvarare.

Strax efter kapades en framrusande Kerim Mrabti mitt utanför straffområdet vilket resulterade i en frispark och en varning för Vålerengens Magnus Lekven. Kerim Mrabti tog hand om frisparken själv och fick till ett smålurigt skott som dock landade ett par meter utanför målramen.

Efter en kvart blev det plötsligt hett om öronen för DIF-försvaret. Norrmännen kontringsspelade framgångsrikt och var bara en hårt hemjobbande Kevin Walker ifrån en friläge. Gästernas utdelning kom i stället på den efterföljande hörnan, där en grovt missad nick av Ivan Naesberg helt ställde Andreas Isaksson i Djurgårdsmålet. Ghayaz Zahids inlägg blev därmed till ett snöpligt ledningsmål för Vålerengen.

Därmed började Djurgårdens intensiva jakt på ett kvitteringsmål. Bollarnas slogs oftast efter marken och försöken att bita sig fast på norrmännens planhalva blev mer och mer lyckosamma. Tim Björkström, Magnus Eriksson Kerim Mrabti och Kevin Walker hade alla bra chanser att näta inom en tiominutersperiod, oftast efter högklassigt förarbete av Othman El Kabir på vänsterkanten. Ghayaz Zahids mål räckte emellertid till norsk halvtidsledning på Tele2 Arena.

Jublet från Kim Källströms presentation under pausen hade knappt hunnit lägga sig innan Daniel Berntsen åkte på en rejäl smäll på högerfoten och fick hjälpas av planen. In på hans position på högerkanten kom i stället Joseph Ceesay.

Djurgården fortsatte med tappra men mindre lyckade försök att spela sig fram till kvitteringschanser. Löpviljan fanns onekligen där men inte tyngden och spelkvaliteten för att etablera något tryck i offensiven.

Efter en dryg timmes spel kunde ”Oslos stolthet” öka på ledningen när Ernest Aguri lyckades få igenom sitt inspel till Mohammed Abdellaoue i straffområdet. Och bara fem minuter senare sköt Abdellaoue sitt andra och gästernas tredje mål i matchen.

Fem DIF-byten genomfördes utan att matchbilden förändrades under matchens slutskede. Magnus Eriksson försökte gjuta mod i sina lagkamrater men Vålerengen hade fullständig kontroll över matchen. Först i den 83:e minuten hände något när inbytte vänsterbacken Jonathan Augustinsson svarade för en offensiv räd av hög klass. Hade inte Marcus Sandberg i VIF-målet fått fingertopparna på bollen hade den gått in i stället för att träffa ribban.

Ett par minuter senare träffades virket igen när Magnus Erikssons högerhörna tog vägen via ett par norska försvarare till stolpen, men det här var inte Djurgårdens söndag.

12 februari, söndag 15:00Tele2 Arena