Företag

Patrik "Putte" Eklöf - ny materialare i A-laget

  • Herrar
  • A-lag
  • 25 okt 2019

Lär känna Djurgårdens nya materialförvaltare Putte Eklöf som nu tar över efter att Mats Lundholm tackar för sig.

Efter att materialar-ikonen Inge Lindström tdrog sig tillbaka förra året har förvaltandet av material skötts av en annan genuin blårandig trotjänare: Mats ”Matte” Lundholm. Men nu har Matte rört sig vidare mot nya arbetsuppgifter inom idrotten och den materiellla stafettpinnen greppas nu av Putte Eklöf.
– Det känns jätteroligt att får vara här och hänga med de här killarna. Framför allt att kunna göra det på heltid eftersom jag älskar fotboll och nu får jag se fotboll varje dag, konstaterar Putte med ett garv.

Putte har en långvarig DIF-bakgrund och har spelat 11 allsvenska matcher för Djurgården under perioden 1986-1990, då han fanns med i A-truppen, samt även tränat DIF Dam 2011-2012.
– Jag började spela i Djurgården som sexåring och fortsatte tills jag var 21 år. Det blev fyra och ett halvt år i A-truppen och jag kom upp ganska tidigt när jag var 16 år med debut när jag var fyllde 17. Sedan fortsatte jag att spela i 10-12 år till på lite olika ställen, bland annat i Spårvägen, innan jag återvände till Djurgården som assisterande tränare för DIF U19. Efter det hade jag hand om det vi nu kallar U17, men som då hette U16, i två och ett halvt år. Sedan var jag iväg en sväng tränarmässigt men kom tillbaka till DIF och tränade damerna i två år, berättar Putte som därpå tog en blårandig paus.
– Under perioden efter det var jag borta från Djurgården i sju år där jag tränade ett pojklag och sedan även Sollentunas damlag under drygt fyra säsonger - också en rolig upplevelse med många unga spelare, som fortfarande räknas som unga, som gick från division 3 till division 1. Där har de hållit sig kvar i år vilket är kul att se. Men nu är jag tillbaka i Djurgården igen. 

Yrkesrollen har han god koll på vid det här laget efter att ha skolats in i den tillsammans med Matte Lundholm som inte lämnat in helt utan finns med under de återstående matcherna.
– Vi har ju jobbat tillsammans innan och jag har ju hjälpt Matte, framför allt på matcher, under det senaste året. Jag har även hjälpt honom när han har behövt vara ledig. Sedan fick jag frågan i somras om att ta över och då kändes det självklart. Det är kul att jag fått gå bredvid honom men jag har fortfarande mycket kvar att lära runtomkring. När det gäller matcher och träning känner jag mig trygg men det tillkommer många andra delar som man måste ha koll på, speciellt när det gäller tryck på kläder och att se till att sponsorerna får rätt exponering.

Putte är nöjd med den rådande ordningen och tycker att spelarna sköter sina bitar som sig bör.
– Generellt så funkar det bra. Sedan försöker jag kolla om det är något som jag kan göra för att förbättra och spelarna pratar in sig för att se vad de vill ha ut. Så jag ska se till att vi gör det som vi tillsammans tycker är bäst. Ska vi sedan göra större förändringar så tar vi det under nästa år, summerar han.

Senaste nyheter

Relaterat