Företag

DIF får miljonstöd från SEF: ”Finns med i årets budget”

  • Herrar
  • A-lag
  • 14 aug 2020

Djurgården tilldelas tre miljoner kronor av Svensk Elitfotboll för vårt deltagande i Champions League-kvalet.

Sedan 2014 delas en bonus ut till de svenska klubbar som deltar i Europacupspelet. Finansiär bakom årets summor, i den så kallade "Europafonden", är Allsvenskans huvudsponsor Unibet. Pengarna är till för att de svenska klubbarna ska ha så bra möjligheter som möjligt att klara av kvalet, och på så sätt kunna nå ett gruppspel.

Som regerande mästare, och siktet inställt på Champions League, får Djurgården Fotboll störst del av kakan - tre miljoner kronor.

– Ett välkommet tillskott så klart för Djurgården Fotboll. Vi har vetat om summan sedan en längre tid och har med detta i vårt budgetarbete för 2020, säger vd Henrik Berggren i en kommentar.

Djurgården inleder resan mot ett eventuellt gruppspel onsdagen den 19 augusti då Ferencvaros väntar på ungersk mark. Kvalomgången avgörs under ett enkelmöte där vinnande lag nere i Budapest möter antingen skotska Celtic eller isländska KR Reykjavik på bortaplan veckan därpå.

Om vi når gruppspel i antingen Champions League eller Europa League ska 1,5 gånger av årets summa betalas tillbaka till nästa års Europafond.

Klubbarna som får ta del av Europafonden i år är Djurgården, Malmö FF, Hammarby IF och IFK Göteborg.

Senaste nyheter

Relaterat