Företag

Inför Häcken - Djurgården

  • Herrar
  • 23 juli 2022

Fotbollssveriges blickar vänds mot Göteborg på söndag. Allsvenska serieledarna Häcken tar emot tvåan Djurgården i en tidig seriefinal på Bravida Arena.

Truppstatus

Elliot Käck är den enda spelare som inte är uttagningsbar till matchtruppen meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Spaningar

Djurgården imponerade mot HNK Rijeka i Kroatien så sent som i torsdags, men får omgående ladda om för ett högintressant toppmöte.

Marcus Danielson liksom Albion Ademi är spelklara

Blårändernas sex senaste tävlingsmatcher har slutat med lika många vinster och 19-3 i målskillnad. Håller sviten även mot ett formstarkt Häcken?

Djurgården mötte Häcken på bortaplan i den sista allsvenska omgången förra året. Magnus Eriksson gjorde matchen enda mål och DIF var därmed klart för Europaspel.




Tränarkollen
 

Kim Bergstrand inför matchen:
– Det ska bli jättekul att få spela en seriefinal. Det finns alla förutsättningar för en riktigt bra match. Vi har tränat varje dag sen vi kom hem från Kroatien men det har varåt väldigt lätta pass. Vi har inte tränat så mycket fotboll utan haft fokus på att få kroppar och huvuden i rätt balans. Så får vi se till att explodera på söndag.


Om Häcken

Med 14 mål på 13 matcher är Alexander Jeremejeff överlägsen skytteligaledare i Allsvenskan. Tvåan Marcus Berg i Götebrog har gjort hälften så många mål.

Tränaren Per Mathias Högmo är ett högaktat namn i DIF-kretsar. När han kom in som Djurgårdstränare mitt under säsongen 2013 lyfte han laget från en jumboplats till en sjundeplacering.

Häcken har bara förlorat en match i årets Allsvenska hittills. I den tredje omgången blev det en 0-2-förlust i derbyt mot Göteborg på Bravida Arena.

Den centrala mittfältaren Simon Gustafson som tillhört FC Utrecht sedan 2018 är tillbaka på Hisingen efter sju år som utlandsproffs.

Yttermittfältaren Leo Bengtsson skrev på för cypriotiska Aris Limassol i veckan och har gjort sin sista match i Häcken för den här gången.

Kim Bergstrand om Häcken:
– Häcken har många verktyg i sin låda. Deras anfallsspel är varierat och de är målfarliga och har mycket kvalitet. Inför matchen kommer vi att prata om ungefär samma saker som vi gör varje vecka, men det gäller att hantera Samuel Gustafson, han är fantastisk i sin roll som balansspelare, och det finns andra som är bra, Vi ska som vanligt vara väldigt kollektiva i det vi håller på med och så ska vi se till att gömma bollen för dem lite.



Fem årens senaste möten i Göteborg
2021 Häcken-Djurgården 0-1
2020 Häcken-Djurgården 0-2
2019 Häcken-Djurgården 0-1
2018 Häcken-Djurgården 5-0
2017 Häcken-Djurgården 0-0

24 juli, söndag 17:30Bravida Arena

BK HäckenDjurgården
1-2 (1-0)

  • MålskyttarAlexander Jeremejeff 34'Emmanuel Banda 49'Elias Andersson 63'
  • Gula kortHampus FinndellEmmanuel Banda
  • Domare Andreas Ekberg
  • Publik 6316 (Bravida Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat