Företag

Kvartsfinal för futsaldamerna på lördag

  • Övriga lag
  • Futsal
  • 10 feb 2022

Första matchen i dubbelmötet mot Hittarps IK väntar i helgen.

Efter en övertygande serieseger i RFL Dam Svealand är det nu dags för slutspel med start på bortaplan i Helsingborg Arenas A-hall där Hittarps IK väntar kl. 14.00 på lördag. En match som följs av ett returmöte lördagen den 19 februari i Hjorthagshallen, även där med avspark 14.00.

Ser man till motståndarlaget kom Hittarps IK trea i RFL Dam Götaland och tränas av landslagets assisterande coach Carlos Olave. Två landslagsspelare återfinns i truppen i form av Hanna Jensen och Isabella Aguilar.
– Vi är nöjda med lottningen, Hittarp är ett bra lag men vi bedömer det som att motståndet passar oss bra. Hittarp är ett lag som kan - och sannolikt kommer - att byta matchplan flera gånger i matchserien. Deras tränare Carlos brukar matchcoacha hårt och har ändrat matchbilden till Hittarps fördel ett flertal gånger i seriespelet. En annan sak vi får se upp med är Isabella Aguilar som är en stark pivo och det är ett vapen som de kommer att använda mot oss, säger Djurgårdens coach David Bergqvist som har en välmående trupp till sitt förfogande.
– Läget i laget är mycket bra just nu och vi har sedan i början på januari mer och mer förberett oss för slutspelet. Dessutom har skade- och sjukdomsläget inte varit bättre än nu under denna säsong. Matchen spelas ju i Helsingborg Arena och vi hoppas på att många Djurgårdare i Skåne kan komma och stötta oss i kvartsfinalen. Matchen sänds även på Min Fotboll - både i appen och på webben.

Värt att notera är även att skytteligavinnaren i RFL:s grundserie blev Madeleine Stegius med 29 mål. Hon har även möjlighet att bli första spelare i Djurgården Futsals historia att komma upp i 100 mål i blårandigt med tanke på att hon nu är uppe i 96 gjorda mål under tre och en halv säsong.

12 februari, lördag 14:00Helsingborgshallen

Hittarps IKDjurgården
3-3

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat