Företag

Inför Djurgården - Linköping

  • Damer
  • A-lag
  • 18 aug 2023

Dags för ny träningsmatch på Stadion när Linköping gästar på lördag med avspark klockan 15.00.

DJURGÅRDEN - LINKÖPINGS FC

Lördag 19 augusti klockan 15:00, Stockholms Stadion (fritt inträde, entré A vid Klocktornet är öppen).


Truppstatus

– Beata Kollmats fick lämna återbud senast mot Uppsala men har tränat fullt med laget under torsdagen. I övrigt har vi eventuellt något frågetecken men i nuläget har vi 21 utespelare och 2 målvakter tillgängliga, meddelar tränare Marcelo Fernandez.

Spaningar

  • Ny möjlghet för huvudtränare Marcelo Fernandez att jobba vidare med att trimmandet av laget inför den damallsvenska omstarten 4 september.
  • Stort spelmässigt övertag mot Uppsala senast men bara en boll i nät. Nu väntar tuffare motstånd när serietvåan Linköping kommer på besök.
  • Nyförvärvet Beata Kollmats är åter i träning efter att ha missat matchen senast. Förhoppningsvis får vi se en debut på lördag.
  • Fritt inträde på Stadion så var på plats, ingång vid entré A.

Tränarkollen

Marcelo Fernandez inför matchen:
– Matchen mot Uppsala var första testet för oss och jag tycker att vi kan ta med oss stora delar av andra halvlek. Även sättet som vi skapar målchanser på var positivt, men vi måste fortsätta jobba med spelet i respektive straffområde där vi behöver bli skarpare. Det måste bli svårare att göra mål på oss och vi måste vässa formen när vi kommer till avslut i offensivt straffområde. Vi har ju bland annat två chanser på så kallad död boll på 5-6 meter från mål och det är klart att vi måste göra mål på de chanserna.
– Sedan kan vi även utveckla sätten som vi kommer till avslut på och se om vi kan göra det oftare. Vi måste även bli bättre på att skydda vår målvakt och spela mer uppoffrande, berättar Marcelo vars matchning av laget sannolikt blir lite mer tävlingslik denna gång.
– Några kanske ska upp lite mer i tid och matchas igång, men vi har inte specificerat några tider. I övrigt ska vi försöka sätta vårt spelsätt och förhoppningsvis får vi lite mer effekt från vårt kantspel med våra snabba yttrar. 

Om Linköpings FC

  • På andraplats i tabellen efter 17 spelade omgångar.
  • Anders Jacobsson är ny huvudtränare för laget.
  • DIF har åkt på två raka förluster med 4-1 mot LFC i år.

Marcelo Fernandez om Linköping
– Linköping blir ju lite kluriga på sätt att de har bytt tränare. Vi vet ju inte riktigt om de kommer att fortsätta på det gamla spåret eller satsa på ett nytt. Så vi har förberett oss för två scenarier, men jag tror att det viktigaste att vi hittar vår identitet och fokuserar på hur vi vill se ut under matcherna, när vi anfaller och försvarar. Vi måste kunna lägga resultatet åt sidan och hitta embryon som vi kan ha med oss vidare i vår utveckling, säger Marcelo som i övrigt har god koll på det kommande motståndet.
– Anders Jacobsson vill säkert sätta sin prägel på det hela och jag har ju bra koll på LFC sedan tidigare. De är oerhört konsekventa i sitt spel och väldigt skickliga individuellt, med bland annat japanskorna Momiki och Takarada. Så det finns en väldig spets i laget som vi måste kunna hantera.


Vi ses på Stadion! Fritt inträde, entré A vid Klocktornet är öppen.

Senaste nyheter

Relaterat