Ett A-lagsbetonat Djurgården tog tre poäng i U21-allsvenskan mot ett tillika A-lagsmässigt Degerfors.

Djurgården mönstrade följande uppställning där Jacob Une Larsson var tillbaka i DIF-tröjan efter låneperioden i Grekland- Notabelt var även att gambiske gästspelaren Lamin Jallow startade på topp.

Besard Sabovic, Lucas Bergvall
Oskar Fallenius, Wilmer Odefalk, Isak Alemayehu
Lamin Jallow

Efter en veckas ledighet och med ett par träningspass i benen klev ett A-lagspräglat Djurgården ut för att ta sig an ett tillika A-lagsmässigt Degerfors i U21-allsvenskan. En uppstartsmatch inför det kommande genrepet mot Häcken på måndag med tilltänkt speltid för alla som var tillgängliga i truppen.

Kaknäs gräsmatta var i strålande skick och värmen närmast tropisk när matchen kickades igång. Djurgården var snäppet hetare initialt och det var mycket aktivitet på högerkanten där pigge Oskar Fallenius var nära att nå igenom med ett inspel som rensades i sista stund. I övrigt var det lugnt bakåt bortsett från en oroande djupledsattack som Jesper Löfgren redde ut på bästa sätt.

Med kvarten spelad kom den första vassa Djurgårdschansen när Lucas Bergvall höftar en hörna mot mål som gav retur där Wilmer Odefalk slängde sig och svepte iväg ett skott som räddades på mållinjen. Ny retur följde där Isak Alemayes avslut smet strax över målramen.

Djurgården fortsatte att ösa på framåt och Wilmer Odefalk kombinerade sig fram fint, skottet styrde dessvärre via en försvarare rakt i händerna på Sondre Rossbach i gästernas mål. Ännu närmare kom Oskar Fallenius i 19:e minuten när han löpte sig loss fri i djupled, men Rossbach fick upp en hand och reflexräddade avslutet.

Degerfors stack emellan med en bra period där Albin Mörfelt hotade med ett hyfsat farligt skott. Men det var Djurgårdens som skulle bryta dödläget när Oskar Fallenius jobbade fram ett läge och andrabollen tog gästande gambiern Lamin Jallow hand om och rullade in 1-0.

Det var mycket Fallenius i första halvlek och i 33:e kom ett fint instick från Oskar till Lamin Jallow i boxen, Rossbach var dock ute och motade det avslutet. Strax efter nickskarvade Jallow en hörna från Pierre Neurath Bengtsson strax utanför krysset och det kändes som att tvåan låg i luften.

Så blev det dock inte och Degerfors blev istället mer framåtlutade mot slutet där Peter Gwargis hade ett fint avslut, skottet blockerades dessbättre av Jesper Löfgren och nollan var intakt in i halvtidspausen. Lite välförtjänt vila i den gassande värmen efter en bra första halvlek av DIF.

Det blev två byten inför andra halvlek där Jacob Bergström och Tommi Vaiho klev in istället för Lamin Jallow och Jacob Widell Zetterström. Några minuter in i halvleken smällde det dock till bakåt när Abdelkarim Mammar Chaouche nådde högst på en högerhörna och skallade in 1-1.

Degerfors kom ut med mer energi i den andra alvleken fast i 53:e minuten svarade Djurgården med en farlig inläggsfrispark som Marcus Danielson skallade strax över. En föraning om mål och strax efter ringde det när bollen jobbades fram av Jacob Bergström in i boxen där Besard Sabovic påpassligt höll sig framme och elegant vinklade in bollen i bortre hörnet.

Degerfors forsatte dock att steppa upp spelet och Marcus Danielson fick kliva fram med ett par viktiga brytningar. Med timmen spelad kom sedan ett trippelbyte där Kaknäs-publiken kunde glädja sig åt att se Jacob Une Larsson dra på sig den blårandiga tröjan igen och även Theo Bergvall och Gideon Granström äntrade planen. Ut klev Marcus Danielson, Piotr Johansson och Lucas Bergvall-

Ett riktigt farligt kvitteringsläge för Degerfors kom kort därefter då Elyas Bouzalene mötte Erik Lindells inspel, Tommi Vaiho hann lyckligtvis ner och avvärjde skickligt. Kort därpå blev det dags för A-lagsdebut för 06-födde Kalipha Jawla som bytte av Isak Alemayehu på vänsterkanten.

DIF fortsatte att jaga på framåt och med dryga kvarten kvar var Jacob Bergström nära en kasse då han högg på en djupledsboll. Men det var inte alls ofarligt bakåt och Vaiho fick jobba ihärdigt under en längre sekvens för att freda målet.

Även Djurgården hade chanser och Kalipha Jawla var ytterst när ett mål på ett jätteläge i samband med hörna där nicken tog i stolpen. Fler byten följde då Lucas Zetterberg kom in mot slutet och de sista tio minuterna blev något av ett ställningskrig.

Ett sista mål skulle dock komma och det var Kalipha Jawla som var inblandad då Degerfors-keepern kom på mellanhand och Jawla rundade honom. Bollen slogs in i boxen och styrdes sedan i mål av en rödklädd försvarare och därmed var det 3-1 till Djurgården.

Vilket också blev slutresultatet i en match som tränare Kim Bergstrand summerade efteråt som ”en rätt bra semestermatch”. En kongenial beskrivning inför ett stundande midsommarfirande i helgen och därefter väntar en tripp ner till Bravida Arena där DIF genrepar mot BK Häcken under måndagseftermiddagen.

22 juni, torsdag 14:00Kaknäs IP