Företag

Förändringar i herrarnas fysteam

  • Herrar
  • A-lag
  • 12 jan 2024

Det blir en rockad inom det fysiska och medicinska på Kaknäs där naprapaten/ortopedteknikern Anton Hagberg samt fysioterapeuten Simone Cullura kliver in.

Säsongen är igång och årets första träning för A-laget genomfördes i tisdags ute på Bosön i Vinnarhallen. Förutom en del nya namn i spelartruppen var det även en delvis ny struktur inom teamet för fys och medicin där naprapaten/ortodpedteknikern Anton Hagberg samt fysioterapeuten Simone Cullura nu kliver in, medan tidigare fystränare Viktor Helander lämnar.

Simone är ett välbekant ansikte inom Djurgården sedan 2017 där han arbetat som fysioterapeut med både herrlaget samt inom pojkakademin. Men nu blir det som sagt fullskalig A-lagsverksamhet för Simone som ser fram emot uppdraget.
– Det känns väldigt kul och jag har varit med länge i verksamheten, så det kändes som ett naturligt steg när jag fick frågan. Jag började ju i akademin när jag kom till Djurgården och sedan blev det någon eller några dagar i veckan med herrlaget, där närvaron sedan ökat gradvis. Så jag fortsätter på det spåret och kommer nu att jobba frekvent med herrlaget, säger Simone som får en mångfacetterad roll.
– Jag kommer att vara en brygga mellan fysteamet och det medicinska teamet, skulle man kunna säga. Jag kommer att bistå med delar inom fysen, som till exempel fysträning och förberedelseträning med friska spelare. Samtidigt kommer jag även att ta hand om skadade spelare och hjälpa dem från behandlingsbänk till ”full fitness”. Jag är ju sjukgymnast i grunden med pågående specialisering så det blir ett bra komplement.


Simone Cullura

 

När det gäller Anton så rör han sig från sin roll som naprapat/ortopedtekniker på Rehabkliniken, där han även är delägare, till en ny miljö ute på Kaknäs. Med tanke på att han känner tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf väl efter tidigare samarbete i Sirius - och även har jobbat en del med DIF-spelare på kliniken - lär acklimatiseringen gå smidigt. 
– Det känns jättekul att få jobba för Djurgården. Det tycker även min kollega Roger Jonsson på Rehabkliniken, som vi äger tillsammans. Han är superdjurgårdare och hade den tjänsten jag nu har fått för 25 år sedan, så han var oerhört glad över det här beskedet. Själv är jag såklart också jätteglad över att vara här och det är skönt att få vara en del av ett större team och ha många kollegor att kunna bolla med. Så jag ser verkligen fram emot att få köra igång säsongen här i Djurgården, säger Anton som har ett välfyllt cv och gillar utmaningen i att ta sig an långvarig och knepig skadeproblematik.
– Jag är utbildad ortopedtekniker från början, en roll där man t.ex. bygger proteser och liknande och har även en PT-utbildning. Sedan har jag utbildat mig till naprapat och efter att först ha jobbat på sjukhus gick jag över till fotbollen där jag efter något år kom till Sirius och arbetade tillsammans med Kim & Tolle. Totalt blev det fyra år i Sirius och därefter blev det Rehabkliniken där jag nu varit verksam. Jag jobbade en del på kliniken med några spelare i Djurgården under förra året och har haft en kontakt med fysteamet tidigare, så vi har lärt känna varandra på den vägen. Så när Bosse (Andersson) kontaktade mig inför säsongen kändes det väldigt positivt och vi landade i att jag kommer att jobba 80 procent med A-laget och samtidigt ha kvar en fot på kliniken för att kunna ta dit spelare vid behov, summerar Anton.

De fem bästa åren i mitt yrkesliv

Samtidigt som Anton kliver in lämnar tidigare fystränaren Viktor Helander och rör sig vidare till arbete utanför fotbollen. Därmed passar vi på att tacka Viktor för hans fina insatser i föreningen och önskar lycka till i den fortsatta karriären.
– Det är förstås tråkigt att lämna Djurgården där jag har varit med om några obeskrivliga sportsliga upplevelser. Det har varit de fem bästa åren i mitt yrkesliv och jag kommer att sakna alla de människor som finns i och omkring Djurgården: spelarna, ledarna, supportrarna, ja känslan av vad vi kan uppnå tillsammans, stort som smått, säger Viktor som därmed tar en paus från fotbollen.
– Jag ska börja jobba inom privat sjukvård, vilket känns väldigt roligt. Jag fick ett erbjudande som jag bara var tvungen att tacka ja till för en chans som denna får man nog bara en gång. Jag har jobbat inom fotbollen i nio år så jag vill testa något nytt, men jag och familjen kommer att ha kvar våra säsongskort på Tele2 och fortsätta att vara en del av Djurgårdsfamiljen, avslutar Viktor.

Senaste nyheter

Relaterat