Företag

Ina Vårhus avslutar karriären

  • Damer
  • A-lag
  • 3 juli 2024

Efter ett antal skador under det senaste året väljer nu Ina Vårhus att avsluta sin fotbollskarriär och falla tillbaka på sin utbildning.

Ina Vårhus kom till Djurgården inför säsongen 2024. På planen utmärker hon sig som en fysisk mittback som inte backar i dueller och gärna är med i spelubbyggnaden. Just det fysiska spelet har dock lett till ett antal skador som inneburit ett hackigt halvår i Djurgården.

Den 27-åriga norskan har tidigare representerat LSK Kvinner, Rosenborg, KIL/Hemne, och Ålen, men Djurgården blir alltså hennes sista professionella klubb. Ina har tidigare under fotbollskarriären jobbat parallellt som civilingenjör och nu blir det full satsning på det yrket när hon flyttar hem till Norge.

– Min tid i Djurgården har varit fin och jag har fått upplev mycket under min tid här. Men nu väljer jag att avsluta min resa som fotbollspelare efter lite för många skador och nu senast en hjärnskakning. Jag är tacksam för tiden i föreningen och till de människor jag mött som har berikat mitt liv, säger Ina själv.

Sportchef Jean Balawo om Inas beslut

– Ina har bara varit hos oss i ett halvår men har under den tiden visat professionalitet på planen och även bidragit i gruppen utanför planen. Tyvärr har hon varit förföljd av olika skador och när hon nu kände att hon ville byta riktning i sin karriär så har vi varit tillmötesgående i det. I dag tog hon avsked av laget och jag vill önska henne lycka till framöver, säger Jean.

Djurgården Fotboll önskar Ina all lycka framöver i den nya karriären!

Senaste nyheter

Relaterat