Företag

Inför Djurgården - Hammarby

  • Herrar
  • A-lag
  • 1 juni 2024

Dags för årets första hemmaderby på söndag då Hammarby gästar ett utsålt Tele2 Arena. Här hittar du truppen och förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - HAMMARBY

Söndag 2 juni klockan 14:00, Tele2 Arena, (utsålt)

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg. 
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

Truppstatus

– Rasmus Schüller är den enda spelaren som inte är tillgänglig för matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget Allsvenskan

3 varningar: Besard Sabovic
2 varningar: Samuel Leach Holm, Jacob Une Larsson, Gustav Wikheim
1 varning: Lucas Bergvall, Marcus Danielson, Albin Ekdal, Tobias Gulliksen, Piotr Johansson 

Listan omfattar ackumulerade varningar i Allsvenskan enligt följande regel: Den första varning en spelare erhåller i tävlingen annulleras i ackumulationshänseende om spelaren, efter första varningen och innan tre varningar uppnåtts, underlåter att ådra sig varning eller utvisning under lagets tio på varandra följande och slutförda matcher i samma tävling.

Missar nästa match vid ytterligare varning: Samuel Leach Holm, Jacob Une Larsson, Gustav Wikheim

Spaningar

  • Årets första hemmaderby väntar för ett formstarkt DIF med sex raka allsvenska segrar.
  • Sista matchen före EM-uppehållet, omstart sker den 8 juli borta mot IFK Norrköping.
  • Lucas Bergvall gör sin avslutande match i den blårandiga tröjan innan flytten till Tottenham i sommar.
  • Glädjande att se Marcus Danielson igång igen där "Mackan" fanns med på planen under de första faserna av torsdagens träning på Kaknäs.
  • Samuel Leach Holm, Jacob Une Larsson och Gustav Wikheim åker på avstängning vid ytterligare gult kort.

 

En otroligt häftig avslutning av vårsäsongen!

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Först och främst är det en otroligt häftig avslutning av vårsäsongen med ett derby hemma. Vi hoppas på ett fantastiskt tryck på Tele2 Arena, vår publik har ju burit fram oss under väldigt många matcher i år, både borta och hemma. Men just på Tele2 blir det extra speciellt med det otroliga tryck som uppstår. Så det finns goda förutsättningar för en elektrisk stämning på söndag och sedan ska vi och spelarna få ut det på planen också, förklarar ”Tolle” som uppskattar att laget har kunnat förbereda sig under en hel träningsvecka.
– Vi haft ett tight matchande tidigare, men nu får vi en längre vecka med lite luft mellan matcherna. Vi har hunnit analysera matchen mot Mjällby och kunnat tränat på bra - även om värmen gör att det sliter lite extra - och det ska vi fortsätta med för att vara taktiskt och fysiskt förberedda på söndag.

Noterbart var att Marcus Danielson fanns med under torsdagen och körde ungefär halva träningspasset.
– Glädjande för oss att kunna ha med ”Mackan” under delar av träningen. Sedan får vi utvärdera läget inför matchen, summerar ”Tolle”

Om Hammarby

  • Har uppåtgående form med två raka segrar.
  • Nahir Besara är lagets bästa målskytt med tre gjorda mål i serien.
  • Inga avstängningar inför matchen.

 

Thomas Lagerlöf om Hammarby
– De har kommit in i en bra trend med två raka segrar och fått betalt i sitt spel. Så de är helt klart på uppåtgående, konstaterar ”Tolle” som vill se fortsatt hårt, kollektivt arbete och väldisponerade löpmeter för att få till en bra prestation i derbyt.
– Det är lite klyschigt men det handlar ju om att göra alla delar i spelet som vi gjort bra under en längre tid. Vi har blivit bättre på att flytta laget i både anfalls- och försvarsspel. Vi är kompaktare när vi anfaller och ligger närmre varann, vilket gör att vi har vi lättare att hitta passningsalternativ och att ta tillbaka bollen om vi tappar den. Sedan har vi lagt fler kollektiva meter i det uppställda försvarsspelet. Totalt sett behöver det inte betyda så många fler meter, men när man springer dem synkat och alla flyttar samtidigt så ger det en väldigt bra effekt.
– Allt det måste vi fortsätta med, sedan gäller det såklart att hantera det Hammarby är bra på. Men så är det ju i alla matcher och förhoppningsvis kan vi ha samma fina form på laget sett till försvarsspel där det är viktigt att vi inte slutar att springa och spela bollar i djupled. Just den biten är kanske den största förbättringen vi har gjort; att det går mycket snabbare i djupled nu och det är inte bara en spelare som springer.

 

Fem senaste tävlingsmatcherna lagen emellan

Djurgården - Hammarby 0-0, Allsvenskan okt 2023
Hammarby - Djurgården 4-3, Allsvenskan maj 2023
Hammarby - Djurgården 0-0, Allsvenskan sep 2022
Djurgården - Hammarby 1-0, Allsvenskan juli 2022
Djurgården - Hammarby 4-1, Allsvenskan sep 2021

2 juni, söndag 14:00Tele2 Arena

DjurgårdenHammarby IF
0-3 (0-2)

  • MålskyttarNahir Besara 15'Nahir Besara 28'Bouzomana Toure 69'
  • Gula kortTheo BergvallLucas BergvallGustav Wikheim
  • Domare Mohammed Al Hakim
  • Publik (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat