Företag

Inför Djurgården - IFK Göteborg

  • Herrar
  • A-lag
  • 1 mars 2024

På söndag väntar en avgörande hemmamatch på Tele2 Arena om gruppsegern i Svenska Cupen. Här hittar du förutsättningarna.

DJURGÅRDEN - IFK GÖTEBORG

Söndag 3 mars klockan 17:30, Tele2 Arena
Taket är stängt.

Köp biljett här.

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg.
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

Truppstatus

Gustav Wikheim, Theo Bergvall och Malkolm Nilsson Säfqvist är de spelare som inte är tillgängliga för matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningar i Svenska Cupen

1 varning: Samuel Dahl, Samuel Leach Holm, Miro Tenho

Spaningar

  • Efter två raka segrar och 7-0 i målskillnad räcker oavgjort för gruppseger och avancemang.
  • Malkolm Nilsson Säfqvist är avstängd efter sitt röda kort mot Nordic United.
  • Nyförvärven Tobias Gulliksen och Peter Therkildsen har kommit igång med träningen i veckan och finns med i truppen.
  • Bra fart på biljettförsäljningen, över 15 000 sålda under lördagen.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
–  Det har varit mycket fys i början på veckan eftersom vi inte kunde vara på Tele2 Arena då. Men nu är vi i gång och har hunnit tränat både försvarsspel och anfallsspel under de senaste dagarna, och kör även ett pass på lördag. Rent generellt tycker jag att nivån på träningen har höjts ett snäpp under den här veckan och det känns ju alltid bra, säger Kim som fick se sitt manskap leverera fem fullträffar senast mot Nordic United i Svenska Cupen.
– Det är alltid bra att göra mål, även om vi har en liten svacka i sista delen av första halvlek halvlek mot Nordic  där vi går ner oss lite tempomässigt. Men som helhet så tycker jag att vi håller koncentrationen rätt bra ändå, trots att vi går upp till 2-0 så pass snabbt.

Därmed har DIF en målskillnad som gör att oavgjort räcker för avancemang, vilket ger ett gynnsamt utgångsläge.
– Det är inte fel. Sedan går det ju inte att gå ut och spela på det. Men vi kommer ju inte att börja toköppna oss på slutet om det är oavgjort.

Publikmässigt tickar biljettförsäljningen på stadigt och det ser ut att bli en  tillställning på söndag.
– Det är kul och det verkar bli välfyllda läktare på söndag. Med 15 000-16 000 på plats brukar det alltid bli ett riktigt bra tryck så vi hoppas på mycket publik. Göteborg brukar ju också ha ett bra följe så det bådar gott.

Om IFK Göteborg

  • Står också på sex poäng efter två raka segrar: 4-3 mot Nordic och 1-0 mot Skövde.
  • Tidigare DIF-spelaren Oscar Pettersson återfinns numera i laget.
  • Arbnor Mucoli har varit en nycket i Blåvitts offensiv - en spelare att se upp med.

 

Kim Bergstrand om IFK Göteborg
– Göteborg har ju också mött Skövde och Nordic United och det är klart att matchbilden har blivit varit ganska ensidig i de matcherna. Så det är svårt att säga vad vi kan förvänta oss av IFK Göteborg när de kommer till Tele2 Arena, nu blir det ju två mer likvärdiga motståndare med ungefär samma förutsättningar. Men av det vi har sett hittills av Blåvitt har de varit aggressiva i sitt försvarsspel och välorganiserade. De har några riktigt skickliga spelare, som exempelvis Arbnor Mucolli som är väldigt spännande. Det finns spets och de jobbar hårt, ett väldigt lojalt lag som vi möter. Så det här blir jättebra upptrappning för oss. Vi har som sagt höjt tempot nu under de sista dagarna och förhoppningsvis kan det visa sig på söndag.

 

3 mars, söndag 17:30Tele2 Arena

DjurgårdenIFK Göteborg
3-0 (0-0)

  • MålskyttarTobias Gulliksen 76'Deniz Hümmet 81'Besard Sabovic 90+3'
  • Domare Joakim Östling
  • Publik 16684 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat