Företag

Inför Djurgården - IFK Norrköping

  • Damer
  • A-lag
  • 20 sep 2024

DIF jagar en ny trepoängare när Peking gästar Stadion på måndag. Här hittar du förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - IFK NORRKÖPING

Måndag 23 september kl. 19.00, Stockholms Stadion

Köp biljett

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg. 
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

Truppstatus

– Truppläget är oförändrat där Sara Lilja Vidlund nu har fått en träningsvecka till i benen. Olivia Ländin Sjöblom börjar närma sig så vi får utvärdera läget med henne inför matchen, meddelar tränare Marcelo Fernandez. 

Ackumulerade varningar OBOS Damallsvenskan

3 varningar: Matilda Plan
2 varningar:
Tove Almqvist, Alexsandra Lobanova 
1 varning: Ebba Hed, Louise Hvarfner, StinaLisa Johansson, Sessy Åsland

Spaningar

  • Dags för ny hemmamatch på Stadion i jakt på ännu en viktig trepoängare.
  • Stark offensiv urladdning med 5-2 mot Linköping senast ger skön boost för laget.
  • Tove Almqvist och Alexsandra Lobanova står på två varningar och missar bortamatchen mot Trelleborg vid ytterligare gult kort.

Tränarkollen

Marcelo Fernandez inför matchen:

– Läget i laget är utmärkt och det beror ju till stor del på att vi tog en skön trepoängare efter en fin prestation i matchen mot Linköping. Dessutom har vi några bra träningsveckor bakom oss och när man tar en seger så göder det ju självförtroendet och viljan att göra lite mer, precis det vi behövde där och då. Vi fick njuta av den vinsten ett par dagar men nu gäller det att rikta blicken mot IFK Norrköping, förklarar Marcelo efter fredagens träning på Stadions frodiga gräs.
– Det känns väldigt bra för oss att få spela hemma på Stadion igen och vi får flera träningar på gräs inför den här matchen. Så utgångsläget är bra inför match mot en direkt konkurrent som slåss i samma härad av tabellen som vi. Det gäller att vi är på tårna och kan göra en bra match över 90 minuter.


Om IFK Norrköping

  • På femte plats i tabellen med 30 poäng.
  • Förlorade med 1-0 mot Häcken senast.
  • Sara Kanutte Fornes är lagets bästa målskytt med nio gjorda mål.

 

Marcelo Fernandez om IFK Norrköping

– De är väldigt välorganiserade i sitt försvarsspel. Men jag hoppas att vi ska kunna fortsätta med vårt fina anfallsspel som vi hade senast, där vi kan kombinera lite längre anfall med att vara väldigt direkta. Norrköping är även ett fysiskt lag med två bra forwards som inte behöver jättemånga målchanser för att göra mål. Ett ganska komplett lag, så det kommer att bli många ”matcher i matchen” med situationer som kan bli spännande och viktigt för vår del att kunna gå segrande ur dem, resonerar Marcelo som förväntar sig en tight tillställning på måndag.
– Jag tror att det kan bli en jämn match. Det var det förra hösten också och ser man till vårens bortamatch på Platinumcars Arean så ska vi ju vinna den. Vi får bland annat tre bortdömda mål för offside som kändes tveksamma. Men så är det ibland och förhoppningsvis kan vi få lite revansch för det och dessutom bygga vidare från tisdagens match.

 

Senaste damallsvenska mötena lagen emellan

IFK Norrköping - DIF 2-2, OBOS Damallsvenskan april 2024
DIF - IFK Norrköping 1-1, OBOS Damallsvenskan okt 2023
IFK Norrköping - DIF 3-2, OBOS Damallsvenskan apr 2023

 

23 september, måndag 19:00Stockholms Stadion

DjurgårdenIFK Norrköping
0-0

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat