Företag

Inför Djurgården - Kalmar FF

  • Herrar
  • A-lag
  • 5 okt 2024

Viktiga poäng på spel i tätstriden när KFF besöker Tele2 Arena på söndag. Här hittar du förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - KALMAR FF

Söndag 6 oktober klockan 14:00,Tele2 Arena

Köp biljett.

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg. 
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

Truppstatus

– Albin Ekdal, Piotr Johansson, Malkolm Nilsson Säfqvist och Patric Åslund är de spelare som inte är uttagningsbara till matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget Allsvenskan

8 varningar: Besard Sabovic
5 varningar: Jacob Une Larsson
4 varningar: Gustav Wikheim
3 varningar: Adam Ståhl, Tobias Gulliksen
2 varningar: Viktor Berg, Daniel Stensson, August Priske, Jacob Rinne, Rasmus Schüller
1 varning: Albin Ekdal, Oskar Fallenius, Keita Kosugi, Rasmus Schüller, Haris Radetinac

Listan omfattar ackumulerade varningar i Allsvenskan enligt följande regel: Den första varning en spelare erhåller i tävlingen annulleras i ackumulationshänseende om spelaren, efter första varningen och innan tre varningar uppnåtts, underlåter att ådra sig varning eller utvisning under lagets tio på varandra följande och slutförda matcher i samma tävling.

Missar nästa match vid ytterligare varning: Viktor Bergh, August Priske, Jacob Rinne, Besard Sabovic, Rasmus Schüller, Daniel Stensson, Jacob Une Larsson.

Spaningar

  • Den allsvenska tätstriden rullar vidare med småländskt besök från KFF på söndag.
  • Stark upphämtning gav kryss mot LASK i torsdags i en match som Djurgården förde under stora delar och kanske borde ha vunnit.
  • Marcus Danielson missade torsdagens UECL-möte pga personliga skäl men är åter tillgänglig inför Kalmar.
  • Dubbel DIF-dag på söndag med efterföljande hemmamatch för damerna mot Piteå kl. 17.00 på Stadion. Biljett köper du här.
  • Över 20 000 sålda och krattat för en laddad stämning på Tele2 Arena.
  • Sju spelare är i riskzonen där ytterligare ett gult kort mot KFF innebär avstängning mot Hammarby: Viktor Bergh, August Priske, Jacob Rinne, Besard Sabovic, Rasmus Schüller, Daniel Stensson, Jacob Une Larsson.

 

Tränarkollen

KIm Bergstrand inför matchen:

– Jag hoppas att vi kan visa samma spelglädje mot Kalmar som vi hade i andra halvlek mot LASK. Det var mycket som såg roligt ut då och det hoppas jag att vi får se imorgon också på hemmaplan. Den första halvleken i torsdags var lite blandad, men andra halvlek är bra där vi som sagt spelar fotboll med mycket spelglädje och visar god moral, berättar Kim som av förklarliga skäl körde ett lättare pass med laget under lördagen.
– Det är ju så pass tätt att vi inte hinner träna och förbereda oss ordentligt inför matchen på ett vettigt sätt. Men jag tycker ändå att vi oftast kommer ut ganska bra när det varit tight. Det gäller att orka springa och ha intensitet, trots att det är mindre återhämtning.

De kommande två veckorna bjuder på ett landslagsuppehåll där det förutom torsdagens cupmatch mot Järfälla ges möjlighet till återhämtning.
– Vi ska ju faktiskt bara spela en match under den kommande tvåveckorsperioden, så det blir nyttigt för oss att få träna och synka orkestern ännu mer. Nu blir det mycket teori, men ibland behöver man praktik också för att sätta det, så att vi spelar samma melodi hela gänget. Så det här uppehållet kommer lägligt.

 

Om Kalmar FF

  • På femtonde plats med 22 poäng.
  • Förlorade senast hemma mot Elfsborg med 3-1.
  • Simon Skrabb är lagets bästa målskytt med fem kassar i Allsvenskan.
  • Välbekante Jonathan Ring återser gamla lagkompisar och sin forna hemmaplan på söndag. 

 

Kim Bergstrand om Kalmar

– De är väldigt mycket Kalmar såtillvida att de är fantastiska på att passa runt en fotboll. De är väl det bästa possession-laget i Allsvenskan och har ju varit det under en lång tid. Det är svårt att ta bollen av dem och där visar de ett väldigt gott självförtroende och tror på sin idé. Sedan är de inte lika starka när det gäller kontringsskydd och inte lika bekväma i att försvara sitt eget mål som när det gäller att attackera motståndarna. Det har varit deras svaghet under säsongen och vi hade väl fyra frilägen på en kvart när vi mötte Kalmar senast, utan att lyckas förvalta dem.
– Så det gäller att få situationer i deras straffområde och sedan måste vi värdera när vi ska gå för att vinna bollen, för då måste man verkligen göra det på ett samlat och bra sätt. Annars får man acceptera i perioder att de passar runt bollen och vi får inte öppna massa ytor åt dem. Så det är viktigt att inte tappa tålamodet.

 

Fem senaste tävlingsmatcherna lagen emellan

Kalmar - Djurgården 2-1, Allsvenskan aug 2024
Kalmar - Djurgården 2-1, Allsvenskan nov 2023
Djurgården - Kalmar 3-1, Allsvenskan maj 2023
Djurgården - Kalmar 3-2, Allsvenskan aug 2022
Kalmar - Djurgården 1-0, Allsvenskan maj 2022

6 oktober, söndag 14:00Tele2 Arena

DjurgårdenKalmar FF
0-0

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat