Företag

Inför Djurgården - Mjällby

  • Herrar
  • A-lag
  • 13 sep 2024

Äntligen dags för allsvensk fotboll igen när Mjällby gästar Tele2 Arena på söndag. Här hittar du förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - MJÄLLBY 

Söndag 15 september klockan 14:00, Tele2 Arena

Köp biljett.

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg. 
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

 

Truppstatus

– Malkolm Nilsson Säfqvist, Albin Ekdal, Piotr Johansson, Gustav Wikheim och Patric Åslund är de spelare som inte är tillgängliga för matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget Allsvenskan

6 varningar: Besard Sabovic
5 varningar: Jacob Une Larsson
4 varningar: Gustav Wikheim, 
3 varningar: Adam Ståhl
2 varningar: Viktor Berg, Albin Ekdal, Tobias Gulliksen, Daniel Stensson
1 varning: Magnus Eriksson, Oskar Fallenius, Jacob Rinne, Rasmus Schüller, Malkolm Nilsson Säfqvist, Peter Therkildsen, 

Listan omfattar ackumulerade varningar i Allsvenskan enligt följande regel: Den första varning en spelare erhåller i tävlingen annulleras i ackumulationshänseende om spelaren, efter första varningen och innan tre varningar uppnåtts, underlåter att ådra sig varning eller utvisning under lagets tio på varandra följande och slutförda matcher i samma tävling.

Missar nästa match vid ytterligare varning: Viktor Berg, Albin Ekdal, Tobias Gulliksen, Daniel Stensson, Jacob Une Larsson.

Spaningar

  • Äntligen dags för allsvensk fotboll igen när Mjällby gästar Tele2 Arena efter två veckors landslagsuppehåll
  • Bakslaget mot MFF är lagt till handlingarna och tio allsvenska matcher återstår där det nu gäller att samla på sig maximalt med trepoängare.
  • Kvadrupel DIF-representation i finska landslaget under uppehållet, där både Adam Ståhl och Rasmus Schüller fick relativt mycket speltid mot Grekland och England medan Miro Tenho och Santeri Haarala vilades.
  • Ovan nämnde Adam Ståhl ställs för övrigt mot sina tidigare lagkompisar.
  • Fem spelare i riskzonen där ytterligare ett gult kort innebär avstängning mot Mjällby: Viktor Berg, Albin Ekdal, Tobias Gulliksen, Daniel Stensson, Jacob Une Larsson.

 

 

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:

– Vi har tränat bra men varit en ganska liten grupp på 13-14 man, där finnarna var iväg på landslag och sedan har vi haft några skavanker utöver det. Men jag tycker att spelarna har jobbat på bra den här veckan och de har ju fått vila lite i helgen. Så jag tycker att vi ligger bra till och det känns som en nystart, berättar Kim som uppskattar att kunna få jobba med laget under en lägre period, efter synnerligen tätt matchande innan.
– Framför allt är det en fördel när man har så många nya spelare. Det är svårt att hinna träna ordentligt och lära känna varandra när man har match var tredje dag. Så jag tror att vi har kunnat förbättra lite relationer och fått en starkare grundsyn på när vi ska göra vad.

Att dessutom få spela inför hemmapublik igen, efter två veckors uppehåll, vrider upp temperaturen ytterligare.
– Vi hoppas att folk är sugna på fotboll och kommer till Tele2 Arena för att ge extra energi till laget. Vi ska göra det vi kan för att bjuda på riktigt mycket spelglädje på söndag.

 

 

Om Mjällby AIF

  • Besegrade Halmstads BK med 3-1 innan landslagsuppehållet.
  • På fjärde plats i tabellen med 36 inspelade poäng.
  • Välbekante forwarden Jacob Bergström är lagets bästa målskytt med sex fullträffar i år.
  • Inga avstängningar inför matchen.

 

Kim Bergstrand om Mjällby

– Mjällby har ju varit bra hela säsongen egentligen. De har förändrat sitt anfallsspel lite grann och är mer possession-inriktade. Men det är fortfarande mycket kraft och löpförmåga, de är väldigt tunga, springer mycket och hotar med sina långa inkast. Så det gäller att vi är bra i många delar av spelet mor dem, förklarar Kim som förberett laget när det gäller Mjällbys skicklighet på fasta situationer.
– Vi måste vara oerhört noga där. Vi hanterade det väldigt bra när vi var nere på Strandvallen i våras, så vi borde kunna göra det även denna gång.

 

Fem senaste tävlingsmatcherna lagen emellan:

Mjällby - DIF, 1-3, Alllsvenskan maj 2024
Mjällby - DIF 0-1, Allsvenskan juli 2023
DIF - Mjällby 2-0, Allsvenskan maj 2023
DIF - Mjällby 0-1, Allsvenskan nov 2022
Mjällby - DIF 1-0, Allsvenskan apr 2022

15 september, söndag 14:00Tele2 Arena

DjurgårdenMjällby AIF
1-1 (1-1)

  • MålskyttarNicklas Röjkjaer 36'Deniz Hümmet 41'
  • Gula kortHaris RadetinacJacob RinneBesard SabovicTobias Gulliksen
  • Domare Adam Ladebäck
  • Publik 16489 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat